.
BMW M8 Competition 625HP | 0-310km/h ACCELERATION TOP SPEED
https://www.youtube.com/watch?v=AX2Pxqddrbk
.
Moderator: BMK
Slawomir napisał:szybkie wygodne auto klasy GT. Sportowe premium z dużą dozą luksusu
Slawomir napisał:
No to pojeździłem demówką u Sikory.
Moje wrażenia z jazdy są takie, że jestem popsuty do szpiku kości i to auto nie robi na mnie wrażenia![]()
Po kolei.
Wygląda mega. W środku też top jak na BMW. Wygodnie, da się poustawiać co się chce. Trochę za dużo przycisków wszystkich, bo mamy ustawianie trybów Road/Sport/Track, ręczne Setup, ale też M1 i M2. Masa tego jest, na dodatek nie działało to tak intuicyjnie jak myślałem, a ostatecznie nie ma tam aż tylu tych ustawień. No i nie wiedzieć czemu, ustawienia biegów tradycyjnie są osobno, na gałce, co jest niewygodne.
Prowadzenie. Jak na BMW to extra. Na pewno jedno z lepszych BMW które prowadziłem. Dosyć komfortowe jak na możliwości brania zakrętów. Da się tym bokiem polatać i nie chce nas zabić przy tym. Ale M2/M3/M4 to nie jest. Za duże to jest i za ciężkie, żeby małe M-ki przegonić w typowym lataniu bokiem i szybkich zwinnych zakrętach. Zamiast tego daje nam pewną dozę komfortu i to w sumie na dłuższą metę cieszy.
Wrażenia i osiągi. No jest szybkie. Tak jak na papierze. I na prostych i na zakrętach jest szybkie. Całkiem bardzo szybkie. Dźwięk z otwartymi klapami to raczej jak ten dobry chłopak z sąsiedztwa, co zawsze dzień dobry mówił. Dalej moim niepobitym faworytem pozostaje F16, szczególnie jeśli mówimy o V8. Poza tym co mnie bardzo zasmuciło, to skrzynia biegów, 8 biegowy cywilny ZF. Manetki bezużyteczne, machanie nimi nie daje żadnego efektu, patrzysz jak się cyferki zmieniają, ale tego nie czujesz. Daleko temu do 7 biegowej z mniejszych eMek.
Ostatecznie to wszystko można podsumować krótko - szybkie wygodne auto klasy GT. Sportowe premium z dużą dozą luksusu.
W odróżnieniu od dziadkowatego M850ix tym chętnie bym na co dzień pojeździł. Ale do nowego 911 się nie umywa i nie mówię nawet o Turbo. W 911 czułem się jak w supersamochodzie, a w M8 czujesz się jak w super BMW. Czy warto? Wg mnie jak będzie dobry rabat, albo jeszcze lepiej jako auto z 5-10tys przebieguNiestety spadek wartości na tym będzie ogromny.
Powróć do G14, G15, F91, F92, F93
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości