• Reklama

Nie mogę ładować przez CCS

Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez xaan » 08 Lut 2020 22:31

Witam. Za każdym razem kiedy podpinam się pod szybkie złącze CCS- samochód nie chce się ładować. Ładowarka Orlenu wyświetliła mi ostatnio komunikat "Problem z samochodem". Inne nic nie wyświetlają ale nie ładują.
Czy ktoś miał podobną sytuację?

Złącze TYP_2 ładuje ale max 6,6 kW więc też nie wiem czy jest OK bo tesla przy TYP_2 (ta sama ładowarka) wyciągnęła ok. 20kW...
Awatar użytkownika
xaan
 
 
 
Posty: 247
Dołączenie: 06 Mar 2011 11:00
Moje BMW: F31 320d xDrive

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez j123 » 10 Lut 2020 09:08

Witam,
Mój też ma problem na ORLEN i ELOCITY. Na innych ładuje przez CCS lecz ok 30kW.
Typ2 za to działa bez zarzutu max 11kW.

Masz opcje szybkiego ładowania AC ? ile masz pinów w złączu Typ2 ?
j123
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 1
Dołączenie: 10 Lut 2020 09:00
Moje BMW: i3 94Ah REX

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez kaail » 12 Lut 2020 14:06

Ja mogę się ładować na ładowarce Orlenu (pod ich siedzibą 2x się ładowałem) i do tej pory na wszystkich szybkich ładowarkach CCS - (LIDL, BMW, PGE) i Type2 - głównie Nextify (ING-Innogy).
Ostatnio bylem w BMW na aktualizacji wszystkich elementów - zgłosiłem problem z połączeniem IOS - bluetooth. Samochód na gwarancji i mi zrobili aktualizację za darmo.
205 1.9d 64km-> Q5 3.0D 240km -> Passat B4 1.9TDI 90km -> e90 320d 163km <- klik & I3s 2018 | Niezła fala..
Image i spada... chyba uczę się jeździć eco..
Awatar użytkownika
kaail
 
 
 
Posty: 194
Dołączenie: 11 Lut 2013 22:25
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: e90 2005 320d 163km, I3s 2018

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez Lassar » 21 Wrz 2020 08:23

Orlen DC50kV - ładuje bez problemu. Natomiast na stacjach z mocą 100kV - po podłączeniu mija 10 sekund i komunikat "samochód naładowany" Ktoś coś?
Awatar użytkownika
Lassar
 
 
 
Posty: 159
Dołączenie: 18 Lip 2010 20:29
Moje BMW: Aktualnie F11 535d x
F30, I3 !!!

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez Lassar » 24 Wrz 2020 15:20

Infolinia za 3 razem przebąkuje coś o wykasowaniu z oprogramowania całkiem przypadkowym kilku samochodów. Ma to związek z updatem stacji pod nowe mercedesy ponoć.
Awatar użytkownika
Lassar
 
 
 
Posty: 159
Dołączenie: 18 Lip 2010 20:29
Moje BMW: Aktualnie F11 535d x
F30, I3 !!!

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez Apacer » 24 Wrz 2020 16:15

Mylisz volty z watami a to różnica ;)
Awatar użytkownika
Apacer
 
 
 
Posty: 1402
Dołączenie: 16 Lut 2014 00:05
Miejscowość: Polkowice
Moje BMW: E60 3.0d 315 HP 632 Nm

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez Lassar » 26 Wrz 2020 12:24

Tak to prawda. Nie uważałem na fizyce, a było to już tak dawno temu, że nie pamiętam.
To jeszcze raz: nie ładuje mi się auto na ładowarkach z Orlenu o mocy 100kW. Czy skoro teraz już nie ma problemu z przekazem pytania, odpowiesz mi dlaczego tak się dzieje? Czy może teraz [BAD] się do braku przecinka?
Awatar użytkownika
Lassar
 
 
 
Posty: 159
Dołączenie: 18 Lip 2010 20:29
Moje BMW: Aktualnie F11 535d x
F30, I3 !!!

Re: Nie mogę ładować przez CCS

Postprzez Apacer » 26 Wrz 2020 14:39

Nie myśl, że na złość zwróciłem uwage ;)
Awatar użytkownika
Apacer
 
 
 
Posty: 1402
Dołączenie: 16 Lut 2014 00:05
Miejscowość: Polkowice
Moje BMW: E60 3.0d 315 HP 632 Nm


Powróć do i3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości