Moderator: Kruk
auto-wnetrze napisał:Możecie udostępnić jakieś statystyki samochodów nie odnalezionych mimo zainstalowanego systemu? Ciekawe jak się to ma do odnalezionych. Oczywiście nie jest to w żaden sposób złośliwe.
magi61 napisał:Osobiście nie znam tego [...]
Moim skromnym zdaniem
magi61 napisał:Osobiście nie znam tego ale moim zdaniem Gantrack to jest trochę podobnie do LoJack. Z informacji jakie otrzymałem od firmy instalującej Lojack wynikało, że to jest system nie do wykrycia i nie do zakłócenia pracujący na bazie fal radiowych. Miałem zamontowany ten moduł w kupionym samochodzie i prosiłem o zaprezentowanie jego działania jednak poza czystą teorią i niepotwierdzonymi przez nikogo danymi podawanymi przez firmę instalującą nic nie otrzymałem. Prosiłem o zaprezentowanie działania tego systemu na przykładzie mojego samochodu, który ukryję sam i poproszę o podanie miejsca (współrzędnych). Niestety firma nie zgodziła się na to pomimo że wyraziłem gotowość pokrycia kosztów uruchomienia systemu pod warunkiem, że samochód zostanie odnaleziony. Firma nie chciała przystać na moją propozycję zasłaniając się tajemnicą służbową. Poprosiłem także o pokazanie modułu lub pokazanie miejsca montowania, niestety też nie otrzymałem takiej informacji, dlatego zrezygnowałem z ich usług.
Moim skromnym zdaniem dosyć dobrym systemem jest niestety łatwy w zagłuszeniu ale system GPS z zapisami historii poruszania się pojazdu polegający na ciągłym monitorowaniu pojazdów i w razie zaniku sygnału natychmiastowe powiadamianie właściciela lub wskazane osoby za pomocą SMS i na maila. System ten działa niezależnie od kraju.
Użytkownicy przeglądający to forum: bajer86, pawel3397, skovroon oraz 4 gości