• Reklama

instrukcja tool32

Oprogramowanie, hardware, kodowanie, diagnoza, FAQ. inpa, ncs, nfs, winkfp, dis, sss.

Moderatorzy: Din76, dziqsek, nerwus

instrukcja tool32

Postprzez scaramanga » 30 Gru 2017 18:14

najpierw informacja dla temsky - tak, szukalem. nie, nie znalazlem.

w zasadzie interesuja mnie dwie rzeczy - dopisanie vin przy pomocy tool32 i reset modulu, np modul radia przy pomocy tool32. czym jeszcze mozna zresetowac modul radia poza tool32? tak zeby zgaslo i wstalo od nowa?
scaramanga
 
 
 
Posty: 280
Dołączenie: 18 Wrz 2017 18:45
Moje BMW: BMW

Re: instrukcja tool32

Postprzez temsky740 » 30 Gru 2017 19:08

scaramanga napisał(a):najpierw informacja dla temsky - tak, szukalem. nie, nie znalazlem.

w zasadzie interesuja mnie dwie rzeczy - dopisanie vin przy pomocy tool32 i reset modulu, np modul radia przy pomocy tool32. czym jeszcze mozna zresetowac modul radia poza tool32? tak zeby zgaslo i wstalo od nowa?

)))
Na tool32 nie ma żadnych instrukcji, wszystko wiedza i umiejętności są wydobywane na własne ryzyko ))
Awatar użytkownika
temsky740
 
 
 
Posty: 2046
Dołączenie: 07 Paź 2015 17:06
Miejscowość: Ukraina-Polska
Moje BMW: http://germancarstvo.blogspot.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010193389139

Re: instrukcja tool32

Postprzez scaramanga » 30 Gru 2017 19:12

ok, dzieki. ale te dwie rzeczy o ktore pytam to chyba najprostsze dwie rzeczy jakie da sie zrobic tool32?

w sumie nie musi byc tool32, ale czym zresetowac modul radia? np po retroficie w bluetooth na koncu trzeba zresetowac radio, czasem tez mulf. jakim innym programem?
scaramanga
 
 
 
Posty: 280
Dołączenie: 18 Wrz 2017 18:45
Moje BMW: BMW

Re: instrukcja tool32

Postprzez alb3rt » 30 Gru 2017 19:52

W ista/d jest reset modułu.
Awatar użytkownika
alb3rt
 
 
 
Posty: 1126
Dołączenie: 21 Sie 2016 08:03
Miejscowość: Kraków, Kazimierza Wielka, Busko Zdrój, Kielce.
Moje BMW: https://facebook.com/BMWDiagDiagnostykaKomputerowa/

Re: instrukcja tool32

Postprzez scaramanga » 30 Gru 2017 20:37

hmm... no to mnie zaskoczyles. :)
scaramanga
 
 
 
Posty: 280
Dołączenie: 18 Wrz 2017 18:45
Moje BMW: BMW

Re: instrukcja tool32

Postprzez alb3rt » 30 Gru 2017 20:48

Cokolwiek to znaczy.
Wybierasz dany sterownik, zakładkę steruj podzespołem, reset sterownika. Nie jest dostępna we wszystkich modułach.
Awatar użytkownika
alb3rt
 
 
 
Posty: 1126
Dołączenie: 21 Sie 2016 08:03
Miejscowość: Kraków, Kazimierza Wielka, Busko Zdrój, Kielce.
Moje BMW: https://facebook.com/BMWDiagDiagnostykaKomputerowa/

Re: instrukcja tool32

Postprzez scaramanga » 30 Gru 2017 20:55

pytanie czy to daje ten sam efekt... zeby cos zdrowo nie namieszac.
scaramanga
 
 
 
Posty: 280
Dołączenie: 18 Wrz 2017 18:45
Moje BMW: BMW

Re: instrukcja tool32

Postprzez Din76 » 31 Gru 2017 01:06

Nigdy nie resetowałem strownika dla takiego powodu ,
każde kodowanie, programowanie resetuje moduł więc po co jescze raz ma startować , widzicie to w radiu jak przygasa w zegarach itp
a w tool32 to juz można namieszać więc ostrożnie !!!
Awatar użytkownika
Din76
 
 
 
Posty: 2237
Dołączenie: 21 Lis 2011 00:33
Miejscowość: Lublin\Kraśnik
Moje BMW: Bmw e46 320d, BMW E91 N47


Powróć do Diagnoza komputerowa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości