• Reklama

icom a2 prosba o porade w zakupie

Oprogramowanie, hardware, kodowanie, diagnoza, FAQ. inpa, ncs, nfs, winkfp, dis, sss.

Moderatorzy: Din76, nerwus, dziqsek

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez wojtek1418 » 24 Lis 2016 13:38

JAkby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż icoma a2 z całym pakietem programów do BMW. mój tel 535 589 387
Awatar użytkownika
wojtek1418
 
 
 
Posty: 277
Dołączenie: 07 Wrz 2013 17:50
Miejscowość: Limanowa
Moje BMW: e46 320d, e90 LCI 320d, E87 120d+, obecnie e60 535d

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez temsky740 » 27 Lis 2016 12:06

wojtek1418 napisał:JAkby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż icoma a2 z całym pakietem programów do BMW. mój tel 535 589 387

Cena ?
Awatar użytkownika
temsky740
 
 
 
Posty: 2533
Dołączenie: 07 Paź 2015 18:06
Miejscowość: Ukraina-Polska
Moje BMW: statek kosmiczny

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez wojtek1418 » 27 Lis 2016 15:07

temsky740 napisał:
wojtek1418 napisał:JAkby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż icoma a2 z całym pakietem programów do BMW. mój tel 535 589 387

Cena ?

pw do dogadania
Awatar użytkownika
wojtek1418
 
 
 
Posty: 277
Dołączenie: 07 Wrz 2013 17:50
Miejscowość: Limanowa
Moje BMW: e46 320d, e90 LCI 320d, E87 120d+, obecnie e60 535d

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez wojtek1418 » 31 Sty 2017 11:25

Icom się nie sprzedał więc jakby ktoś potrzebował to oddam go za 3500zł z laptopem lenovo i z wzystkimi innymi bajerami.
Awatar użytkownika
wojtek1418
 
 
 
Posty: 277
Dołączenie: 07 Wrz 2013 17:50
Miejscowość: Limanowa
Moje BMW: e46 320d, e90 LCI 320d, E87 120d+, obecnie e60 535d

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez Max_F02 » 25 Lut 2017 18:37

Hej, mam prośbę - przyszła do mnie paczka z icom-em z Chin razem z softem na twardym dysku. Nie bardzo chcę coś uszkodzić więc potrzebuję pomocy jak to odpalić?...
Mam podłączyć ten dysk przez usb ? Chciałem zdiagnozować sobie moją bmk-ę serii F i zaprogramować kilka rzeczy jak zamykanie klapy z pilota i białe zegary... ;-)
Max_F02
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 2
Dołączenie: 25 Lut 2017 18:29
Miejscowość: Gdańsk
Moje BMW: F02 750iLX

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez temsky740 » 25 Lut 2017 19:08

Max_F02 napisał:Hej, mam prośbę - przyszła do mnie paczka z icom-em z Chin razem z softem na twardym dysku. Nie bardzo chcę coś uszkodzić więc potrzebuję pomocy jak to odpalić?...
Mam podłączyć ten dysk przez usb ? Chciałem zdiagnozować sobie moją bmk-ę serii F i zaprogramować kilka rzeczy jak zamykanie klapy z pilota i białe zegary... ;-)

Wow, to dla tego postanowiłeś kupić Icom ? Jakie programy są zainstalowane na dysku ?
Awatar użytkownika
temsky740
 
 
 
Posty: 2533
Dołączenie: 07 Paź 2015 18:06
Miejscowość: Ukraina-Polska
Moje BMW: statek kosmiczny

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez Din76 » 25 Lut 2017 19:43

A widziałeś aby jakiś Windows działał z USB (chyba ze vmware lub virtualbox)
masz włożyć ten dysk do laptopa zastępując ten istniejący lub
jak masz DVD to dokupujesz kieszeń na drugi dysk dedykowaną dla twojego laptopa
np lenovo http://allegro.pl/kieszen-dysk-2-5-hdd- ... 11756.html
w biosie zmieniasz dysk z którego ma stratować pierwszy windows (kolejność bootowania )
i uruchomisz windows przeważnie windows Prof 7 64bit (gorzej jak masz laptopa z procesorem 32bit )
musisz zainstalować swoje sterowniki sprzętowe aby wszystko działo najważniejsze dla icom i enet to karta sieciowa Ethernet
windows 8 i 8.1 , 10 windows standardowo zawiera sterowniki dla karty sieciowej ale nie win 7 chyba że trafiłeś idealnie i masz ten sam typ
laptopa co chińczyk który ten Windows instalował
Najprościej jest zamienić dysk i zainstalować sterowniki dedykowane do twojego laptopa i konkretnego windows
plusem kieszeni z drugim dyskiem jest to że masz dodatkowa przestrzeń na drugim dysku
Chociaż zgadzam się z przedmówcą ze dla diagnostyki i kodowania serii F idealny jest interfejs ENET
Awatar użytkownika
Din76
 
 
 
Posty: 2708
Dołączenie: 21 Lis 2011 01:33
Miejscowość: Lublin\Kraśnik
Moje BMW: Bmw e46 320d, BMW E91 N47

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez temsky740 » 25 Lut 2017 19:47

No tak, a jeśli na dysku nie ma ESYS , to zakup bez sensu .
Następne pytanie bedzie - jak uruchomić ESYS z ICOM.
Awatar użytkownika
temsky740
 
 
 
Posty: 2533
Dołączenie: 07 Paź 2015 18:06
Miejscowość: Ukraina-Polska
Moje BMW: statek kosmiczny

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez Din76 » 25 Lut 2017 19:55

Tak samo jak z ENET tylko wybieramy
connection via ICOM /ethernet ,
mankamentem jest w takiej opcji dla programowania kombi i NBT
zastąpić można icom z ruterem lub emulatorem rutera (tak samo jak dla ISTA P i f serii konfiguracja DHCP)
ale prościej jest użyć ENET niż tyle podłączać dodatkowych narzędzi które mogą się zepsuć :D
chińskie dyski mają ESYS w standardzie .
Awatar użytkownika
Din76
 
 
 
Posty: 2708
Dołączenie: 21 Lis 2011 01:33
Miejscowość: Lublin\Kraśnik
Moje BMW: Bmw e46 320d, BMW E91 N47

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez Max_F02 » 01 Mar 2017 20:10

temsky740 napisał:
Wow, to dla tego postanowiłeś kupić Icom ? Jakie programy są zainstalowane na dysku ?[/quote]

temsky740 :-) Hehe - no jeszcze sobie zrobię upgrade navi - zresztą mam liste rzeczy które chciałbym sobie zakodować :D Nie jest za długa ale narazie to
- zamykanie klapy bagażnika z pilota / przycisku,
- składanie lusterek przy zamykaniu bez zwłoki
- update navi
odblokowanie kamer przy każdej prędkości
- odblokowanie DVD
- w menu info o mocy i momencie
- podnoszenie szyb po otwarciu drzwi
- gong niezapiętych pasów,
- info tel i radia na HUD,
Temperatura opon i ciśnienie na CID
- no i aktywacja TMC - bo czytalem że to gryzie się z BMW online czy jakoś tak

No to lista narazie jest taka hehhe... :cool2:

Co do drugiego kolegi - no ta kieszeń do DVD jest dobrym pomysłem, nie wpadłem na to. Mam Lenovo i win8 akurat a jeden z kolegów z forum już zerknął na dysk i stwierdził, że jednak Chińczyk się nie przyłożył :( i mało co tam jest.
Max_F02
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 2
Dołączenie: 25 Lut 2017 18:29
Miejscowość: Gdańsk
Moje BMW: F02 750iLX

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez temsky740 » 01 Mar 2017 20:16

Max_F02 napisał:temsky740 :-) Hehe - no jeszcze sobie zrobię upgrade navi - zresztą mam liste rzeczy które chciałbym sobie zakodować :D Nie jest za długa ale narazie to
- zamykanie klapy bagażnika z pilota / przycisku,
- składanie lusterek przy zamykaniu bez zwłoki
- update navi
odblokowanie kamer przy każdej prędkości
- odblokowanie DVD
- w menu info o mocy i momencie
- podnoszenie szyb po otwarciu drzwi
- gong niezapiętych pasów,
- info tel i radia na HUD,
Temperatura opon i ciśnienie na CID
- no i aktywacja TMC - bo czytalem że to gryzie się z BMW online czy jakoś tak

No to lista narazie jest taka hehhe... :cool2:

Co do drugiego kolegi - no ta kieszeń do DVD jest dobrym pomysłem, nie wpadłem na to. Mam Lenovo i win8 akurat a jeden z kolegów z forum już zerknął na dysk i stwierdził, że jednak Chińczyk się nie przyłożył :( i mało co tam jest.


Ja ci powiem tak - jeśli by kupił u mnie ENET, to u ciebie wszystko już by było
Awatar użytkownika
temsky740
 
 
 
Posty: 2533
Dołączenie: 07 Paź 2015 18:06
Miejscowość: Ukraina-Polska
Moje BMW: statek kosmiczny

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez adisan82 » 17 Lip 2017 22:42

jak to jest z tymi klonami icom a2, czytaja kl 15 ? wpadl mi jeden klon + x3 f25 i za "chiny" nie moge odczytac kl 15.
kl 30 czyta bez problemu.

mile widziana jakas sugestia :)
adisan82
 
 
 
Posty: 438
Dołączenie: 13 Maj 2012 18:17
Moje BMW: ...

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez Din76 » 17 Lip 2017 23:02

Kup ENET i masz spokuj
A1, A2 klone czytają KL15 z serią E i F (ICOM A3 i NEXT clone też czytają KL15)
A1 (w zasadzie to ICOM A tylko ) uważam że jest lepszej jakości niz ICOM A2 te które mozna kupić obecnie ,
oczywiście jest kilka wersji clone ICOM A2 i jest między nimi różnica , tylko trudno przewidzieć którą wersje kupujesz
Do serii F, G to enet idelany interfejs lepszy jest tylko ori ICOM NEXT
Awatar użytkownika
Din76
 
 
 
Posty: 2708
Dołączenie: 21 Lis 2011 01:33
Miejscowość: Lublin\Kraśnik
Moje BMW: Bmw e46 320d, BMW E91 N47

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez adisan82 » 17 Lip 2017 23:27

enet jest :) i sprawdza sie dobrze z f-kami

ale chcialem uruchomic tego icom-a (czasem potrzebuje cos zobaczyc w malej e87), a tu taka niespodzianka,
icom kupiony tu:

https://www.aliexpress.com/item/2015-03-New-for-BMW-ICOM-A2-B-C-Diagnostic-Programming-Tool-without-Software-ICOM-A2/32335237277.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.XEV0d2

jakas sugestia dlaczego nie widzi kl 15 ?
adisan82
 
 
 
Posty: 438
Dołączenie: 13 Maj 2012 18:17
Moje BMW: ...

Re: icom a2 prosba o porade w zakupie

Postprzez kkx5 » 18 Lip 2017 00:59

Ja mialem taki "wypadek", dzialajacy icom przestal widziec kl15, co ja sie naprzeinstalowalem isty to szok, wlosy juz rwalem :) , okazalo sie ze kabel, tam gdzie wchodzi do glowicy, ukrecily sie w nim piny. Po wymianie kabla wszystko wrocilo do normy.
Awatar użytkownika
kkx5
 
 
 
Posty: 2515
Dołączenie: 10 Sty 2012 17:41
Miejscowość: Czluchow pl, Accrington uk
Moje BMW: Jest: x5 4.4i n62; 318i; 118i; 120i; 330d n57, alpina d3
Bylo: 525i; 120d; e90 318d; f31 318d

PoprzedniaNastępna

Powróć do Diagnoza komputerowa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość