Moderator: BMK
adamjttk napisał:Kriss33 napisał:Pytam poraz kolejny, czy uważasz, że jesteśmy uparci tak dla sportu i jako fani motoryzacji jeżdzimy specjalnie gorszą technologią, a może nas nie stac na tą jedyną słuszną?
Nie, pisalem 20. razy ale nie czytasz ze zrozumieniem, generalnie juz sie przyzwyczajam czasami
Auta pokroju M2 czy 760i kupuje _bardzo_ swiadomy klient wiedzacy DOKLADNIE czego chce.
To jest promil promila sprzedazy bo auta sa mocno specyficzne i dla naszych rozkmin ICE/BEV nie maja na dzis zadnego znaczenia.
Wiec jezeli takie kupiles to jestem PEWNY, ze kupiles je dlatego ze to jest DOKLADNIE to czego potrzebujesz i dla Ciebie nie ma lepszego i nie musze/nie bede Cie przekonywal
Kriss33 napisał:Klamki? Pisałem Ci, że w starym Jeepie chwytam za klamkę i się drzwi otwierają. Nie widzę najmniejszego powodu, żeby mieć inne rozwiązanie,
A ja mam drobne dzieci ktorym zarowno klamki jak i tunel z tylu PRZESZKADZAJA (np przy wysiadaniu z tobolami jak je podrzucam do szkoly - wysiadaja oboje z jednej strony) i rozwiazania w Tesli sa dla nich o wiele wygodniejsze i sobie je chwala. Czy jestes w stanie ten prosty fakt zaakceptowac?
Skoro BMW w iX ten pomysl SKOPIOWALO to wg Ciebie zrobili to zeby uprzykrzyc zycie swoim klientom aut po 600-700k PLN czy uprzyjemnic/ulatwic?
To, ze Tobie starodawne klamki nie przeszkadzaja - nie mam z tym problemu, duzo ludzi jest mocno nieufna jezeli chodzi o nowe technologie, rozumiem, szanuje i nawracac nie zamierzam, mowie o moich doswiadczeniach, w koncu po to mamy forumKriss33 napisał:Czy na prawdę Ciebie nie razi ta ohydna kierownica w Tesli z dwoma rolkami? Taka prosta rzecz jak przycisk dedykowany do ogrzewania kierownicy jest dla mnie najlepszy rozwiązaniem, nie potrzebuje do tego ekranu.
Gdybys czytal co pisze badz pojezdzil Tesla dluzej to bys wiedzial, ze w autach PREMIUM nie trzeba wciskac przycisku ogrzewania kierownicy - ustawia sie funkcje auto i wlacza sie wtedy sama razem z ogrzewaniem foteli gdy jest taka potrzeba, w tej nowej aktualizacji przyszly tez ustawienia low/medium/high co tez pomaga bo nie kazdy lubi goraca kierownice a tylko tak troche ciepla.
Ale to jest wyznacznik rozwoju technologii - jeden powie ze czujnik zmierzchu w pomieszczeniu to fanaberia bo on jest przyzwyczajony do zwyklego wylacznika a drugi powie ze wylacznik schodowy to jest fanaberia bo przeciez zawsze mozna sie przejsc w gore/na dol i sobie kliknac, nie?
Moglbym Ci podac 100 takich przykladow i jestem pewny ze na kazdy bys znalazl kontrargument natomiast technologia idzie swoja droga i WG MNIE elektromechaniczne klamki bedziesz mial za chwile w kazdym lepszym aucie tak jak elektryczne szyby.Kriss33 napisał: Po prostu lekką reką uważasz, że wszystko co robi Tesla jest lepsze od innych producentów pojazdów elektrycznych, a auta spalinowe skreśliłeś z góry. Dokładnie odwrotnie niz my Ci tutaj piszemy.
Auta spalinowe skreslilem w 90% bo ich miejsce jest na smietniku, tak jak parowozow i zaprzegow konnych. Jedyne co ogranicza technologie jeszcze to cena i infrastruktura czyli rzeczy ktore powinny sie poprawiac.
Tesla nie robi wszystkiego co najlepsze, robi duzo dobrego ale kilka rzeczy bym zmienil - headup, skorzana kierownica, wentylowane fotele, lepsze wyciszenie, zle dobrane opony (rant nie chroni felgi odpowiednio), brak kombi i pewnie kilka innych by sie jeszcze znalazlo.
No a my się zastanawiamy jak dziwną postacią w internecie chodzisz, panie Jarosławie.
bartez9088 napisał:Nie wiedziałem że noc zawsze trwa 12h, chyba że u Ciebie w Norwegii.
bartez9088 napisał:Dla kogoś kto codziennie używa samochodu jest to udręka, nazywajmy rzeczy po imieniu. Z postępem technologicznym nie ma to nic wspólnego.
bartez9088 napisał:Proponuje przykleić się z powrotem bo poziom odklejenia spowodowanego długim życiem na emigracji sięgnął zenitu. Jeśli myślisz że przy obecnych cenach usług remontowo-budowlanych coś "zmodernizujesz" w domu jednorodzinnym o powierzchni 150m2 za 2-3k to jesteś w bardzo grubym błędzie. Możesz podaną przez siebie cenę minimum przez 5 pomnożyć.
https://www.oferteo.pl/elektrycy/wymian ... cznej-cena
bartez9088 napisał:Dokładnie tam będzie się nadawał tablet z Twojej ukochanej tesli po 5-7 latach użytkowania, bo będzie taki mocny i nowoczesny.
słonik40 napisał:Adamie jeszcze pytaniebczy z produ tez wszyscy wysiadają z jednej strony? Ja pierwszy raz szczerze słyszę o takim problemie, pominę już fakt ze zamontowanie chociażby jednego fotelika z tylu sprawia ze wysiadanie tylko z jednej strony jest praktycznie niemożliwe. Brak tunelu= nieprzydatna bzdura
BMFun napisał:Adam. Mylisz się kolejny raz. Kierownica i fotele podgrzewają się automatycznie i to się w BMW odbywa chyba od 2015 albo wcześniej.
BMFun napisał:Tunel środkowy jak bariera dla dzieci to chyba żart. Przez krawężnik tez nie wchodzą bo to przeszkoda? Moje dzieci regularnie wsiadają z jednej strony bo często z drugiej ktoś za blisko zaparkuje i ANI RAZU nie słyszałem żeby powiedziały ze za duza przeszkoda.
BMFun napisał:Płaska podłoga to cecha elektrykow a nie zaleta
BMFun napisał:Btw. Wciąż nie podałeś listy innowacji Tesli. Filipa listę już znam.
Wiekszosc ludzi jezdzacych autem spalinowym nie rozumie, ze elektrykiem sie nie jezdzi jak ICE 100-0-100 stad pozniej takie dzieciece filozoficzno-teoretyczne argumenty.
No patrz, u mnie dzieci tak robia od 2 lat (wysiadaja z jednej strony majac zamontowane 2 foteliki z tylu) i jest to dzieki braku tunela absolutnie komfortowe ale oczywiscie wiesz lepiej
adamjttk napisał: Widac od razu zes teoretyk i sie po prostu czepiasz dla czepiania.
adamjttk napisał:generalnie mozesz wszystko zrobic samemu i zawolac elektryka na 15 min na podlaczenie.
Bez problemu w 500-1000 PLN sie zmiescisz ze wszystkim, 2-3k PLN pisalem kurtuazyjnie. To nie fizyka jadrowa![]()
adamjttk napisał:Poprzesz czyms swoja wypowiedz?
słonik40 napisał:Filipe forum o e38 jest troszkę w innym miejscuzgubiłeś się? A może naganiacz za zappsy?
słonik40 napisał:W praktyce miałem kilka samochodów elektrycznych na weekend w których w jeden dzień (sobota) zajechałem cała bateria imho poniedziałku rana nie były w stanie się naładować. Skutek taki, ze musiałem po drodze domdealera szukać ładowarki żeby dodać auto w miarę pełne. Tak jest to mega upierdliwe przy 10A, tylko siła zapewni komfort i wygodę.
słonik40 napisał:Nagraj film z tej „wygody” bo chce to zobaczyć, tm3 z tylu jest tak ciasna, ze na jeździe próbnej po instalacji fotelika z tylu już miałem jej dość. Piszesz bzdury i tyle, chyba ze dzieciaki maja 70cm wzrostu. Tunel ma ze 20 cm wysokości i 20 wysokości.
słonik40 napisał:Nawet trendowaty by sobie poradził żeby zrobić nad nim krok
słonik40 napisał:Adam co do silników zenua. Znowu opierasz się na technologi sprzed ponad dekadypiszesz o silnikach nie produkowanych już wiele lat.
Porownywanie testowania caly dzien demowki do jezdzenia swoim daily, brawo TY![]()
adamjttk napisał:bartez9088 napisał:Dokładnie tam będzie się nadawał tablet z Twojej ukochanej tesli po 5-7 latach użytkowania, bo będzie taki mocny i nowoczesny.
Poprzesz czyms swoja wypowiedz?
W sensie GUI w Teslach S/X 2016-2018 nadaja sie na smietnik?
Weryfikowales to czy kolejne opowiesci z mchu i paproci?
adamjttk napisał:BMFun napisał:Adam. Mylisz się kolejny raz. Kierownica i fotele podgrzewają się automatycznie i to się w BMW odbywa chyba od 2015 albo wcześniej.
I gdzie wg Ciebie sie myle? W sensie co napisalem co jest mylnego? Czy moze znowu nadinterpretujesz i zaraz bedziesz prostowal?
adamjttk napisał:BMFun napisał:Tunel środkowy jak bariera dla dzieci to chyba żart. Przez krawężnik tez nie wchodzą bo to przeszkoda? Moje dzieci regularnie wsiadają z jednej strony bo często z drugiej ktoś za blisko zaparkuje i ANI RAZU nie słyszałem żeby powiedziały ze za duza przeszkoda.
Sluchaj, znowu wracamy do tego samego - "da sie".
Da sie zyc z manualna kierownica, da sie zyc z szybami na korbke, da sie tez zyc nie majac w ogole samochodu i jezdzac autobusem.
Czy gdyby Twoje dzieci od 10 lat jezdzily tylko autobusem narzekalyby, ze nie maja samochodu? Podejrzewam, ze nie bo by nie znaly lepszego.
Ale jak bys je przyzwyczail do lepszego to po powrocie do gorszego by juz prawdopodobnie zaczely.
Sprawa indywidualna, mam 2 dzieci ktore dzien w dzien wychodza z pelnymi plecakami do szkoly wiec swoje wiem - wychodzily tam w autach bez tunelu, wychodzily w autach z tunelem.
Troche idiotyczna dyskusja. Jak na moje mozesz sobie nawet w X5 zamontowac tunel jak mowisz ze taki fajny, siatki Ci z zakupami nie beda lataly (Twoj argument z tego co pamietam kiedys ^^)![]()
adamjttk napisał:BMFun napisał:Płaska podłoga to cecha elektrykow a nie zaleta
No chyba nie bardzo.
Nie zapomnij dopisac gwiazdki![]()
*nie tyczy elektrykow BMW na uposledzonej platformie spalinowej np iX3 czy i4
adamjttk napisał:BMFun napisał:Btw. Wciąż nie podałeś listy innowacji Tesli. Filipa listę już znam.
To byl konkretnie ktorys Twoj post gdzie juz cos argumentowales czy mam ogolnie kolejny raz pisac?
adamjttk napisał:6:10 - i bedzie taki Slawomir pisal tu o tym jak to silniki elektryczne nie sa cichsze od spalinowych, ze to klamstwo ^^
https://www.youtube.com/watch?v=AABWEKPvJEc
Powróć do Inne zagadnienia wokół BMW
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości