• Reklama

COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 17 Paź 2022 12:15

@chendo

Temat przerabiany, można dołożyć stacje oraz carplay/android auto

Ł.
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez Paniczos » 28 Paź 2022 15:34

Czy osoby używające Yanosika w android radio mają ten problem, że po zatrzymaniu się samochodu, mapa kręci się i ustawia znacznik naszego samochodu w przeciwną stronę do faktycznego zwrotu samochodu? Albo ustawia na pasie obok czy też kieruję w bok? Strasznie irytujące.
Paniczos
 
 
 
Posty: 60
Dołączenie: 09 Cze 2017 09:40
Moje BMW: E90 330xi 2007r.

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez AdamF30 » 07 Lis 2022 15:12

Paniczos napisał:Czy osoby używające Yanosika w android radio mają ten problem, że po zatrzymaniu się samochodu, mapa kręci się i ustawia znacznik naszego samochodu w przeciwną stronę do faktycznego zwrotu samochodu? Albo ustawia na pasie obok czy też kieruję w bok? Strasznie irytujące.


Też u mnie coś takiego występuje, bardzo denerwujące.
AdamF30
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 7
Dołączenie: 19 Lip 2021 09:40
Moje BMW: F30

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 07 Lis 2022 15:18

Nigdy nie używałem yanosika jako mapy, a tylko jak widget informujący o kontrolach, sprawdze u siebie w aucie z ciekawości.

EDIT: u mnie problem nie występuje, sprawdźcie czy w innych mapach dzieje sie podobnie, jeżeli tak, to trzeba poprawic ustawienie anteny gps, albo założyć nową.
Ł.
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 10 Lis 2022 17:26

W swojej ofercie mamy również moduły CarPlay i Android auto do BMW. Moduł jest bezprzewodowy i działa na oryginalnym ekranie. Cena modułu to 1750 zł, a jego montaż 350 zł. Zdjęcia poniżej pokazują montaż w MINI F55.
Film pokazujący działanie modułu: https://www.youtube.com/watch?v=ywOq953wU38
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064045300233
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCieU99 ... QRRNLeOWJw
Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu poprzez forum, telefon: 884-883-037 lub mail kontakt@comfortmedia.pl.
Image
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez bm66int » 16 Lis 2022 14:27

Witam ComfortMedia,

Pytanie odnośnie przycisku Mute/Unmute na panelu samochodu...
Akurat testowałem to w F25 CIC, przy oryginalnym ekranie/radiu, na wyłączonym zapłonie, gdy samochód jest w stanie StandBy (trwa on ok 10 min) przyciskając Mute/Unmute (ten od włączania/wyłączania radia) zaświeca mi się ekran i mogę korzystać z funkcji radia/odtwarzacza. Pozostałe funkcjie są nie dostępne. Przy wymienionym ekranie na android powtarzając opisaną czynność ekran nie zapala się, oczywiście działa radio, Idrive kontroler, ale ekran ciemny. Czy to jest normalne we wszystkich ekranach android? Dodam że w oryginalnym ekranie jest podłączona wiązka z sygnałem LVDS oraz zasilanie (wtyczka z czterema kablami) a przy ekranie android ta wtyczka zostaje nie podłączona.
bm66int
 
 
 
Posty: 21
Dołączenie: 21 Maj 2020 12:23
Moje BMW: nie powiem

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 16 Lis 2022 14:43

@bm66int

Radio i wszystkie funkcje działają na standby po wyłączeniu zapłonu, jak ekran zgaśnie, znowu trzeba na chwile włączyć zapłon.
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez niski » 20 Lis 2022 14:42

1. Czy da się podłączyć urządzenie tak, aby audio było transmitowane przez HU zamiast AUX? Ewentualnie, jakie są alternatywne sposoby włączania muzyki, aby korzystać jednocześnie z Harman Kardon i Android? Utrata jakości dźwięku aktualnie wstrzymuje mnie przed zakupem urządzenia.
2. Czy możliwe jest podzielenie ekranu, aby jedna część wyświetlała nawigację a druga Janosika?
3. Czy screen mirroring sprawdza się do wyświetlania Google Maps wraz z działającym w tle Janosikiem?

Generalnie potrzebuję, aby ktoś przekonał mnie do urządzenia uwzględniając wyżej wymienione punkty. Mam F22 z małym ekranem i bez nawigacji. Urządzenie rozważam tylko z trzech powodów.
- duży wyświetlacz odmłodzi wnętrze,
- nawigacja sprawi, że nie będę musiał zerkać na telefon w cupholderze,
- będę mógł jeździć z Janosikiem, o ile działa on w tle.

Alternatywnym pomysłem jest wymiana HU na NBT EVO 5/6 lub zamiana ekranu na 8.8" OEM (o ile zadziała) i doposażenie tylko modułu do screen mirroring.

Prośba o doradztwo / przekonanie do Waszej oferty.
niski
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 15
Dołączenie: 23 Lip 2017 18:39
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F30, F22

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 21 Lis 2022 13:53

@ niski

1. 99% osób nie słyszy różnicy między CD a AUX. Mam u siebie Harman Kardon, dźwięk jest jak z oryginału.

2. Można podzielić ekran.

3. Po co ten screen mirroring? nie widzę zastosowania. Jest to oddzielny system, czyli niezależne urządzenie, do którego nie potrzebujesz telefonu. Wszystkie aplikacje działają bez względu na to czy masz telefon przy sobie czy nie.

Mirroring ma przy okazji opóźnienia w wizji i dźwięku.

Żebyś mnie źle nie zrozumiał, w bmw nie ma alternatywy, oryginał jest nieporozumieniem jeżeli chodzi o funkcję. Jedynym rozwiązaniem jest pełny system android, który wprowadza wszystkie niezbędne funkcje i więcej.

Ł.
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez kubagoller » 21 Lis 2022 15:16

Potwierdzam, używam w swojej E91 z głośnikami Audio system i wzmacniaczem UP7BMW i nie ma żadnej różnicy między CD a Android. Dźwięk idzie przez AUX.
kubagoller
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 9
Dołączenie: 17 Maj 2020 22:57
Moje BMW: E91 320d

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez iZzI » 25 Lis 2022 03:13

Witam . Chciał bym doposażyć swoje e61 z 2005r w androida ,
prosił bym o przedstawienie oferty (sugestie mile widziane) bezpośrednio tutaj, lub w wiadomości prywatnej . Dziękuję bardzo.
Może jakieś promo na czarny "frajdej"?
iZzI
Awatar użytkownika
iZzI
 
 
 
Posty: 951
Dołączenie: 21 Mar 2008 21:31
Miejscowość: Zlotoryja
Moje BMW: E87 118i 2005r Quarzblau
E39 535i 1996r Aspensilber

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 25 Lis 2022 11:57

@iZzI

https://comfortmedia.pl/produkt/radio-n ... 5-e60-e90/

Cześć,

Link powyżej, dla użytkowników bmw klubu jest zawsze 250zł rabatu. Do końca tygodnia na FB jest montaż na terenie całego kraju.

Promo na montaż trwa do końca poniedziałku i nie łączy się ona z rabatem z forum, czyli albo 250zł, albo montaż gratis

Pozdrawiam
Łukasz

PS. Zapraszam na nasz kanał Youtube i Facebook
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez radzik128 » 01 Gru 2022 20:42

witam. czy jest dostępne 12 cali do F25 ? pozdrawiam
radzik128
 
 
 
Posty: 30
Dołączenie: 27 Lis 2016 15:00
Miejscowość: Gryfice
Moje BMW: BMW X3 F25 35i
X3 E83 2.0D
E36 318 TDS

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 02 Gru 2022 10:41

radzik128 napisał:witam. czy jest dostępne 12 cali do F25 ? pozdrawiam


Jak najbardziej mamy w swojej ofercie 12 cali do F25. Jest to stacja na zamówienie jej koszt to dodatkowo 250zł do kosztu podstawowego.

Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL
 
 
 
Posty: 75
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez Paniczos » 02 Gru 2022 11:03

COMFORTMEDIA.PL napisał:Nigdy nie używałem yanosika jako mapy, a tylko jak widget informujący o kontrolach, sprawdze u siebie w aucie z ciekawości.

EDIT: u mnie problem nie występuje, sprawdźcie czy w innych mapach dzieje sie podobnie, jeżeli tak, to trzeba poprawic ustawienie anteny gps, albo założyć nową.
Ł.


U mnie na innych mapach również występuję problem.
Jak poprawić ustawienie anteny GPS?
Paniczos
 
 
 
Posty: 60
Dołączenie: 09 Cze 2017 09:40
Moje BMW: E90 330xi 2007r.

PoprzedniaNastępna

Powróć do Archiwum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość