• Reklama

BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Sprawy mechaniczne dotyczące BMW serii I ( i3, i4, i8, iX3 )

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez BMWMEDIA » 16 Wrz 2019 13:18

@a.marcin

Dzwoń do Kuby, wszystko Ci powie, numer wysłałem na priv

Ł.
Image
Awatar użytkownika
BMWMEDIA
 
 
 
Posty: 128
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez Mr.Mr. » 18 Wrz 2019 12:55

Panowie jaka jest wersja radia w X3 E83 z 2010 roku z oryginalną nawigacją CCC , CIC ?
Mr.Mr.
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 5
Dołączenie: 08 Lip 2019 00:19
Moje BMW: BMW X3 (E83) 2.0D 177KM 2010

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez marwo4 » 19 Wrz 2019 09:21

Witam. Czy jest możliwość dołożenia samej kamery cofania do oryginalnej nawigacji w x3 f25?
marwo4
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 5
Dołączenie: 12 Wrz 2019 10:10
Moje BMW: X3 F25

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez BMWMEDIA » 19 Wrz 2019 12:21

@Mr.Mr.

W e83 nie ma ani CCC ani CIC, do wersji z fabryczną nawigacją jest specjalna jednostka, po montażu zachowujesz obydwa menu, oryginalne i android

@marwo4

Potrzebny moduł, koszt 1500zł , za 2000zł mamy moduł z carplay i androidauto

Ł.
Image
Awatar użytkownika
BMWMEDIA
 
 
 
Posty: 128
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez AndrzejekWWA » 02 Paź 2019 09:01

AndrzejekWWA napisał:Jak już wspomniałem miałem mały wyświetlacz.Wygląda na to, że stacja po pierwszym podłączeniu sczytuje kodowanie i sama przekodowywuje to co jest potrzebne.
Przy zmianie z ekranu 6,5" na duży trzeba zakodować dwie opcje (mowa o zmianie na oryginalny duży BMW 8,8"):
HU_NBT > 3000 HMI > DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 8.8_1280x480 (tu ustawiamy wielkość i rozdzielczość)
HU_NBT > 3001 EXBOX > DISPLAY_VARIANTE = breites_display (tu ustawiamy możliwość podziału oryginalnego ekranu BMW)
Tutaj stacja sama zmieniła pierwszą wartość na 10,25", ale nie zmieniła tej drugiej od podziału oryginalnego ekranu.
I zamiast możliwości podziału ekranu mam na stałe wyświetlaną ilość paliwa, aktualną prędkość itd.
Jak zakoduje opcje DISPLAY_VARIANTE = breites_display to pojawia się możliwość podziału ekranu z tym, że nie ekran nie mieści się, bo dalej wyświetlana jest ta nakładka o ilości paliwa, prędkości itd.
Udało się komuś rozwiązać ten problem ? Wolałbym mieć możliwość podziału oryginalnego ekranu, zamiast na stałe patrzeć na ten poziom paliwa ;)
Image


Na powyższe pytanie otrzymałem odpowiedź, że muszę pogrzebać w factory settings.
Znalazłem odpowiednią opcję, niestety wyrzuca mi poniższy komunikat
Image

Jakieś pomysły co z tym zrobić ?
Awatar użytkownika
AndrzejekWWA
 
 
 
Posty: 97
Dołączenie: 28 Sie 2014 20:10
Moje BMW: F32 420i

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez Kuj0n » 02 Paź 2019 15:48

nie klikaj "update config" tylko wybierz odpowiednią rozdzielczość kliknij 2 razy i zrestartuj androida.
Kupię do E91
Komplet foteli skórzanych "Dakota"/ szare / z boczkami / bez elektryki
Kuj0n
 
 
 
Posty: 260
Dołączenie: 19 Lis 2016 20:00
Miejscowość: Poznań
Moje BMW: E91 2006 M47T2 + xHP Stage2

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez BMWMEDIA » 02 Paź 2019 17:40

@AndrzejekWWA

Kolega Kuj0n ma racje, należy zaznaczyć dany wybór i zatwierdzić, zresetować urządzenie, albo wyłączyć auto na kilka minut, zmiana się sama zaczyta

jakbyś miał mimo wszystko problem, to dzwoń

Ł.
Image
Awatar użytkownika
BMWMEDIA
 
 
 
Posty: 128
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez klusek_20 » 02 Paź 2019 20:58

Andrzejek daj znać jak wyszło z fotkami najlepiej;)
klusek_20
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 13
Dołączenie: 20 Maj 2019 21:36
Moje BMW: nie powiem

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez Demiane » 03 Paź 2019 20:35

Witam mam takie pytanie w moim androidzie wersja ccc 8.1 wszystko działa oprócz bluetooth w ustawieniach nie mogę go włączyć nawet miał ktoś podobny problem? jest jakieś zewnętrzne bluetooth abym mógł podpiąć do radia? :(
Demiane
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 7
Dołączenie: 20 Kwi 2019 21:24
Moje BMW: nie powiem

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez BMWMEDIA » 04 Paź 2019 20:23

@Demiane

Settings/ system info / factory setup/ 1314 i ok /

Po lewej ARM Settings/ po prawej zjeżdżamy w dół i mamy Bluetooth switch

Jak masz fabryczny zestaw glosnomowiacy wybierasz original bluetooth, jak nie, wybierasz Arm bluetooth

Jeżeli coś jest niejasne a masz urzadzenie od nas ! to pisz

Ł.
Image
Awatar użytkownika
BMWMEDIA
 
 
 
Posty: 128
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez AndrzejekWWA » 08 Paź 2019 15:24

KujOn miał rację, trzeba dwukrotnie kliknąć wybraną opcję, żeby zatwierdzić wybór.
Niestety, po wybraniu ekranu F3X 8,8/10,25" wyświetlają mi się takie szlaczki podczas wyświetlania oryginalnego menu:
Image

Resetowałam androida, zostawiałem auto wyłączone na kilka godzin. Nic nie pomaga.
Awatar użytkownika
AndrzejekWWA
 
 
 
Posty: 97
Dołączenie: 28 Sie 2014 20:10
Moje BMW: F32 420i

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez BMWMEDIA » 08 Paź 2019 21:05

@ AndrzejekWWA

Z tego co widziałem wyżej, próbowałeś wcześniej na własną rękę coś zmienić.

Aby zmienić rozdzielczość na oryginalnym menu, robi się to zawsze w factory settings, i nigdzie więcej, i nic więcej, natomiast zdarza się, że poprawne ustawienie ekranu niekoniecznie będzie pod twoją nazwą modelu, spróbuj zmienić np. na F01, E70, F15 czy inne,

po zmianie, wystarczy zresetować urządzenie, albo uśpić auto i odczekać 5minut

Pozdrawiam
Łukasz
Image
Awatar użytkownika
BMWMEDIA
 
 
 
Posty: 128
Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez bucykwasik » 11 Paź 2019 10:53

ApplePL napisał:
bucykwasik napisał:Bardzo proszę o przygotowanie zestawu do F31 2015 r. urządzenie + kamera cofania. Android 8.1 z antyodblaskową matrycą i czarną ramką oraz 4 GB RAM. Po zamontowaniu podzielę się wrażeniami :wink:



BMWMEDIA - tak sobie przegladam te wasze posty od początku tematu i nakręcacie tak sztuczny marketing kontami od 1-10 komentarzy , które to tak chetnie od Was kupują te urządzenia, wystarczy popatrzeć kto u Was to zamawia, jakie to płytkie ludzie nie są nie normalni ale to aż koli w oczy, ale nie ma to jak cwany marketing :D


ApplePL, wywołałeś mnie do "tablicy", więc się doniosę krótko - mała ilość komentarzy wynika z faktu, iż nie ma sensu zaśmiecać tematów, jeśli nie ma się nic ciekawego do powiedzenia. Polecam podobne podejście, forum będzie bardziej czytelne. Póki co masz 11 komentarzy, z czego 3 w tym wątku nie na temat. Poza powyższym - zanim ocenisz czyjąś osobę, polecam najpierw spojrzeć w lustro a potem do słownika, jedno i drugie powinno Ci pomóc.

P.S. Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak działa urządzenie i jak brzmi z DAC, to zapraszam do Krakowa, podzielę się spostrzeżeniami.
bucykwasik
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 4
Dołączenie: 23 Lip 2018 10:47
Moje BMW: F31 320D 2015

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez gorston » 12 Paź 2019 01:18

Witam, możliwe, że pytanie już się pojawiło, bo ilość postów jest potężna, ale...
czy w E60, które ma ten komputer z małym wyświetlaczem (ta stara wersja, nie professional) i nie ma usb (chyba) jest możliwość montażu właśnie tej radio nawigacji? I jak wtedy wygląda sprawa z muzyką z usb - widziałem, że są 2 dodatkowe końcówki usb, ale do jakiej pojemności nośniki są obsługiwane? Co wtedy z oryginalnym softem bmw? Jest rozciągnięty na większym wyświetlaczu tej nawigacji z androidem, jeśli tak to czy wygląda to jakoś w miarę? I czy można wtedy w jakiś sposób zmienić język oryginalnego softu BMW, choćby z niemieckiego na angielski, albo najlepiej na polski?
gorston
 
 
 
Posty: 22
Dołączenie: 03 Paź 2019 22:33
Moje BMW: Na razie brak

Re: BMWMEDIA - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez krzycho1979 » 13 Paź 2019 12:09

Witam
Zainstalowałem asystenta Google ale nie mogę włączyć opcji dostęp przez voice match. Jest ona po prostu nieaktywna. Język mam podstawowy polski i drugi angielski. Próbowałem też odwrotnie. Nie działa. Macie jakiś pomysł?
krzycho1979
 
 
 
Posty: 69
Dołączenie: 25 Lis 2017 19:57
Moje BMW: 525d E60 2008 M-pakiet

PoprzedniaNastępna

Powróć do Seria I

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość