• Reklama

COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Gadżety związane z forum BMW Klub Polska

Re: COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 02 Gru 2022 11:37

Paniczos napisał:
COMFORTMEDIA.PL napisał:Nigdy nie używałem yanosika jako mapy, a tylko jak widget informujący o kontrolach, sprawdze u siebie w aucie z ciekawości.

EDIT: u mnie problem nie występuje, sprawdźcie czy w innych mapach dzieje sie podobnie, jeżeli tak, to trzeba poprawic ustawienie anteny gps, albo założyć nową.
Ł.

U mnie na innych mapach również występuję problem.
Jak poprawić ustawienie anteny GPS?

Ustawienie to było źle użyte słowo, chodziło o miejsce montażu. Polecamy zamontować antenę pod słupek pasażera i sprawdzić ilość anten w użyciu w programie GPS test, który jest zainstalowany w stacji.

Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL

Dołączenie: 06 Gru 2018 14:10
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: F10 535d 2015

Postprzez drago68 » 02 Gru 2022 13:51

W moim BMW F48 mam antenę zamontowaną (przyklejona na taśmie dwustronnej) zaraz pod ekranem, między wlotami powietrza . Jak na razie wszystko śmiga dobrze. Nie zauważyłem, aby coś działo się w czasie korzystania z map: Google lub Janosika.
drago68

Dołączenie: 23 Maj 2018 19:24
Miejscowość: Małopolska
Moje BMW: F48 X1 2016 xDrive 28i

Postprzez iZzI » 03 Gru 2022 10:56

Panowie , czy do e60 posiadacie juz w ofercie stacje z 12 Androidem i 8gb ram'u , jak to cenowo wygląda ? Czy w obecnych stacja jest również "dsp" ?
iZzI
Awatar użytkownika
iZzI

Dołączenie: 21 Mar 2008 21:31
Miejscowość: Zlotoryja
Moje BMW: E87 118i 2005r Quarzblau
E39 535i 1996r Aspensilber

Postprzez krisch » 03 Gru 2022 17:44

Nie chcę zawracać dzisiaj głowy chłopakom z firmy ale mam pytanie. Czy posiada ktoś jakiś manual stacji Android 11 ? Od wczoraj jestem posiadaczem tej wersji :D Powiecie po co mi przecież to proste :D Tak tak wiem ale po doświadczeniach z poprzednią stacją (nie comfortmedia ale z wyglądu identyczną i również drogą czego teraz bardzo żałuję że nie wiedziałem o comfortmedia) chcę mieć pewność czy wszystko dobrze ustawiam. Wcześniejsza stacja działa dobrze dopóki nie włożyłem pendriva i niechcący dotknąłem przycisk żeby pendrive był pamięcią współdzieloną. Pliki systemowe przekopiowały się na pendrive bez możliwości powrotu co spowodowało wolniejszą pracę urządzenia i resetowanie się. Sprzedawca powiedział że jedyna rada to wysłanie do producenta na minimum miesiąc jak nie dłużej ale raczej nie w ramach gwarancji (kupiona w tym roku ma kilka miesięcy) tylko na mój koszt BO TO MOJA WINA. Może i moja bo faktycznie android jest mi bardzo obcy od zawsze jabłko ale moim zdaniem sprzedawca powinien mieć jakieś pliki wsadowe i ogólną wiedzę tak jak COMFORTMEDIA. Dlatego proszę Was jeśli ktoś ma manual byle nie po chińsku to bardzo proszę będę wdzięczny.

Dodam że wszystkim jeszcze niezdecydowanym polecam, bardzo polecam COMFORTMEDIA i poleconą przez nich Firmę do montażu. Bardzo perfekcyjny montaż a wcześniej mozolny demontaż poprzedniej jednostki. Wszystko idealnie spasowane bez użycia kropelki co było najgorsze w demontażu tak jak w poprzedniej firmie. Niepodłączone kabelki owinięte w pianki żeby nie stukały podczas jazdy. wszystko perfekcyjnie ułożone, idealnie odkurzony tunel i deska w środku, Nawet wypędzelkowane wszystko na tip top a do tego nasmarowane mechanismy kratek. Jestem w szoku :D Tak więc jestem mega zadowolony. Teraz mam dwie stacje jedną w desce super dobrze działającą a drugą zbędną założę w tylnym podszybiu dla szpanu :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
krisch

Dołączenie: 04 Sie 2018 10:32
Moje BMW: BMW E90 318i 2007

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 08 Gru 2022 17:26

@iZzI

Android 12 na stanie, wersja z 6gb to 250zł więcej, 8 gb kolejne 250zł wiecej. Wersja 8gb i 4gb działa jota w jotę tak samo.

Od całości 250zł rabatu.

@krisch
Dzięki za miłe słowa, instrukcja wysłana. :cool2:

Łukasz
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL

Postprzez krisch » 09 Gru 2022 19:21

Dzięki instrukcja doszła :-) Jednostka fruwa aż miło :D Jeszcze pytanie czy po zainstalowaniu jest jeszcze możliwość dołożenia RAMu czy trzeba wszystko wyciągać ? Jak ustawić żeby od razu startowała nawigacja lub inna aplikacja ?
Awatar użytkownika
krisch

Dołączenie: 04 Sie 2018 10:32
Moje BMW: BMW E90 318i 2007

Postprzez kubagoller » 12 Gru 2022 12:03

To można robić update z android 11 na 12? Dacie jakiś link do update-ów?
kubagoller
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!

Dołączenie: 17 Maj 2020 22:57
Moje BMW: E91 320d

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 14 Gru 2022 10:57

@krisch

Wszystko sie da, ale ram jest scalony z płytą główną, zbyt duży koszt zmiany samej kości. Wersja 4/6/8gb działa tak samo.

@kubagoller
Jest już update do wersji 12, ale w części stacji może powodować to problem, więc się z tym jeszcze chwile wstrzymamy.

Ł.
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL

Postprzez krido » 15 Gru 2022 09:54

Witam,
Czy jest dostępny android do Mini R56 ?
Awatar użytkownika
krido

Dołączenie: 13 Lut 2016 22:05
Moje BMW: E91 320D LCI 2009
MINI R56 JCW 2009
było: E39 525tdsA, E36 316i coupe, E32 735iL, E30 320i coupe

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 15 Gru 2022 12:59

@krido

Do mini nie montujemy ekranów, brak jakościowych rozwiązań. Mamy tylko carplay/android auto do tych modeli.

Ł.
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL

Postprzez marekvegas » 21 Gru 2022 16:19

Witam. Jest możliwość instalacji Android Auto do F20 bez wymiany wyświetlacza? Jaki jest ewentualnie koszt. Z góry dziękuję za odpowiedź.
marekvegas

Dołączenie: 16 Sty 2014 23:01
Moje BMW: F25 20d 2013
F20 116d 2019

Postprzez COMFORTMEDIA.PL » 21 Gru 2022 16:38

@marekvegas

Koszt modułu to 1750zł, podpina się go pod fabryczny ekran. Koszt montażu to 350zł, czas 2 godziny. Montaż na terenie całej PL

Pozdrawiam
Łukasz
Awatar użytkownika
COMFORTMEDIA.PL

Postprzez Tomasz M. » 22 Gru 2022 14:33

Dzień dobry,
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej zamawiam stację multimedialną do X1 E84. Auto posiada oryginalną nawigację. Proszę o montaż w Lubinie lub ewentualnie Gorzowie Wlkp.
Tomasz M.

Dołączenie: 22 Gru 2022 13:28
Moje BMW: X1 E84

Postprzez Paniczos » 23 Gru 2022 09:01

COMFORTMEDIA.PL napisał:
Paniczos napisał:Chciałem zapytać:

1. Ile kosztuje u Was porządna kamera?
2. Czy jest jakaś zniżka dla forumowiczów?
3. Czy instalacja kamery wymaga dużej ingerencji w środku samochodu?
4. Czy po instalacji kamery mamy tylko jedno oświetlenie tablicy rejestracyjnej?

Cześć,

1. Porządna kamera z dobrą widocznością w nocy i dobrym kątem widzenia to 350zł.
2. Rabat dla bmw klubu na kamerę to 50zł.
3/4 Kamera jest montowana w uchwyt klapy, nie w lampę oświetlenia tablicy rejestracyjnej - tak jak we wszystkich nowszych bmk-ach.
3/4. Po poprawnym montażu nie ma śladu, ani żadnej ingerencji !

Łukasz

Jak kupić kamerkę w cenie dla osób z forum?
Niestety w prywatnych wiadomościach nie mogę się doprosić linka
Paniczos

Dołączenie: 09 Cze 2017 09:40
Moje BMW: E90 330xi 2007r.

Postprzez SebastianM » 24 Gru 2022 09:30

Podziękowanie dla Comfortmedia za montaż Carplaya - zakład d się trochę bawił, musiałem jechać dwa razy, ale wsparcie ze strony CM i cierpliwość w rozwiązaniu potem kwestii ustawień - szacun, mało firm dzisiaj tak działa.

Jedno jest pewne - na lodzie nie zostaniecie po mointażu :)

Od razu uwaga do osób, co mają starsze telefony - może być problem z połączeniem bezprzewodowym, ale na szczęście, o czym nie wiedziałem, jest kabelek, więc śmiga - jak wymienię Samsunga S8 na nowszy model, wrócę do bezprzewodowego połączenia.

I druga kwestia - jak nie będziecie mogli połączyć się po kablu, zobaczcie, czy auto jednak nie korzysta z Wifi - np. w Androidzie przy włączonej opcji, gdzie telefon decyduje sam, z czym się łączyć (zapamiętane sieci), Wifi powoduje problem z połączeniem po kablu. U mnie tak było i to blokowało połączenie. Ale jak to zdeaktywujecie, to śmiga.

Czekam teraz na aktualizację Androidauto - ma się pojawić dzielony widok ekranu :)
SebastianM

Dołączenie: 03 Gru 2016 10:09
Moje BMW: G30 530i xDrive

PoprzedniaNastępna

Powróć do Gadżety - forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości