Kuj0n napisał:Cześć
Szukam emblematu oznaczonego numerem 11
https://czescidobmw.pl/vin/vinunit.aspx ... ght=100%25Masz może jakieś namiary albo dane co tam siedzi?
Proszę też o propozycję dotyczącą polecanych producentów jeśli chodzi o serwis napędu pasowego. Czyli w sumie chyba tylko napinacz ze śrubą, rolka prowadząca ze śrubą i oba paski (duże koło już sobie wymieniłem).
mój vin : KZ09460
Cześć
W modelach z silnikiem M47N2 emblemat jest zamontowany na osłonie nr 17 z poniższego rysunku:

Niestety nie jest on oferowany przez BMW jako oddzielna część. Z tego powodu nie mam możliwości sprawdzenia jego numeru katalogowego lub wymiarów.
Pasek główny (alternatora):
link, proszę kliknąć tutajPasek główny (alternatora) polecam Oryginalny BMW, ponieważ tylko ten pasek posiada dodatkową warstwę specjalnego materiału od strony roboczej. Brak materiału w innych paskach niż Oryginalny BMW powoduje piszczenia paska przez pierwsze minuty pracy silnika. Na poniższym zdjęciu widać dodatkowy materiał na pasku Oryginalnym BMW:

Tylko pasek Oryginalny BMW jest wykonany w ten sposób.
Napinacz z rolką paska głównego:
link, proszę kliknąć tutajŚruba napinacza:
link, proszę kliknąć tutajRolka prowadząca paska głównego z dołączoną w komplecie śrubą:
link, proszę kliknąć tutajNapinacz oraz rolkę polecam INA. To identyczne części ze stosowanymi fabrycznie przez BMW.
Pasek pompy wspomagania kierownicy:
link, proszę kliknąć tutajPolecam pasek Continental. Opisana przy pasku alternatora różnica nie występuje przy pasku pompy wspomagania kierownicy.
Pozdrawiam
Maciej Ziółkowski