• Reklama

NIe działa parktronic????

M43TU (316Ci, 316i, 318Ci, 318i), M47 (318d, 320d), M47TU (318d, 318td, 320Cd, 320d), M52TU (320Ci, 320i, 323Ci, 323i, 328Ci, 328i), M54 (320Ci, 320i, 325Ci, 325i, 325ti, 325xi, 330Ci, 330i, 330xi), M56 (325Ci, 325i), M57 (330d, 330xd), M57TU (330Cd, 330d, 330xd), N40 (316Ci, 316i, 316ti), N42 (316i, 316ti, 318Ci, 318i, 318ti), N45 (316Ci, 316i, 316ti), N46 (316i, 316ti, 318Ci, 318i, 318ti), S54 (M3, M3 CSL)

Moderatorzy: Panfil - BMW Klub Polska, mattiss, Nurek

NIe działa parktronic????

Postprzez slawek330d » 18 Mar 2008 21:01

Witam, po włączeniu biegu wstecznego włącza się na kilka sekund ciągły sygnał, jakby auto było już mniej niż 30cm od przeszkody,a nie jest, potem cisza i już się nie odezwie, nawet jak w coś tyłem przyłożę. Czy to awaria czujnika, czy może coś innego?
slawek330d
 
 
 
Posty: 44
Dołączenie: 16 Cze 2007 11:13
Miejscowość: Chojnice

Postprzez piotrekn » 18 Mar 2008 23:53

u mnie w takim przypadku był to czujnik.można to stwierdzic po wrzuceniu wstecznego biegu powinno każdy z nich słychac.
piotrekn
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 11
Dołączenie: 26 Lis 2006 13:39
Miejscowość: Podkarpacie

Postprzez kowal11 » 19 Mar 2008 00:38

u mnie to samo było , jeden czujnik padł , gdy zblizysz ucho do działającego czujnika powinien "cykac" :)
kowal11
 
 
 
Posty: 68
Dołączenie: 02 Sty 2006 22:05
Miejscowość: Legionowo


Powróć do E46

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: haber586, turson oraz 24 gości