• Reklama

INPA

Moderator: nerwus

Re: INPA

Postprzez Capaz » 30 Maj 2012 20:32

mowa o x86= 32bit ;)

Lepiej powiedz poco ci tyle ramu?? :wink:
ZDALNE KODOWANIE PROGRAMOWANIE DIAGNOSTYKA AKTUALIZACJA BMW

CHIPTUNING-DPF OFF

Temat Sponsorowany
viewtopic.php?f=73&t=200280

AKTUALNY POBYT LUBLIN-WROCŁAW TEL 733071895

Sprzedam e91 330d LCI-e90 318d-e87 118d 120d-x1 2.0d LCI-e46 330ci
Capaz
 
 
 
Posty: 3323
Dołączenie: 24 Wrz 2011 09:31
Moje BMW: Bylo ich wiele, ostatnia :e60 530d 218KM->289KM 650NM

Aktualnie jest 735iA

Re: INPA

Postprzez Kruk » 30 Maj 2012 20:44

tomek020 napisał(a):ja odpalam na XP x64 :D


Ja też używałem na XP 64 z 8GB ram.
Image
Kruk
Moderator
Moderator
 
Posty: 4518
Dołączenie: 03 Wrz 2007 20:30
Miejscowość: Okolice 3City
Moje BMW: Było E21,E30,E36,E34,E39,E53,E83 E60,E70,F25,F10 Jest: Znów F25

Re: INPA

Postprzez piwek » 30 Maj 2012 20:49

Capaz napisał(a):
nerwus napisał(a):Chciałbym zobaczyć jak ktoś odpala ISIS + ISID + ISSS na vm przy win xp :)


Odpalenie to jedno, uzywanie to drugie, ale nie wyobrazam kodowac isss na 4gb ram (tyle max przy xp)

Ps. Dziwny post zapodales, przeca zadna historia postawic to na xp.

:duh: :duh: :duh:
Ta ?
U kolego szanowny kolego widzę braki w nauczaniu . :nienie:
Ja mówię, że widzi nawet 64GB Ram i wcale nie zgłupiałem
A pomyśleć czy Ista jest na szmacianym win7 .
XP serwer to widzi ramu ulalalalaa
piwek
 
 
 
Posty: 449
Dołączenie: 21 Paź 2007 11:15
Miejscowość: Płock
Moje BMW: E39 3.0D Turing Bisnes , dde.4.0 tuning 235Km

Re: INPA

Postprzez M-ka » 30 Maj 2012 21:04

piwek napisał(a):Ja mówię, że widzi nawet 64GB Ram i wcale nie zgłupiałem


widzieć widzi ale co z tego jak nie wykorzysta
Awatar użytkownika
M-ka
 
 
 
Posty: 655
Dołączenie: 24 Lis 2009 22:44
Miejscowość: 71
Moje BMW: e39 530dTA+ M-paq '02 topasblau-powered by GT2260V
e36 318i cabrio '99 cosmoschwarz - powered by Pb

Re: INPA

Postprzez Capaz » 30 Maj 2012 23:01

piwek napisał(a):
Capaz napisał(a):
nerwus napisał(a):Chciałbym zobaczyć jak ktoś odpala ISIS + ISID + ISSS na vm przy win xp :)


Odpalenie to jedno, uzywanie to drugie, ale nie wyobrazam kodowac isss na 4gb ram (tyle max przy xp)

Ps. Dziwny post zapodales, przeca zadna historia postawic to na xp.

:duh: :duh: :duh:
Ta ?
U kolego szanowny kolego widzę braki w nauczaniu . :nienie:
Ja mówię, że widzi nawet 64GB Ram i wcale nie zgłupiałem
A pomyśleć czy Ista jest na szmacianym win7 .
XP serwer to widzi ramu ulalalalaa


Ty to masz braki w czytaniu, poczytaj na spokojnie i wypij waleriane na uspokojenie. Na str wcześniej pisze 32bit mowa !!!!
ZDALNE KODOWANIE PROGRAMOWANIE DIAGNOSTYKA AKTUALIZACJA BMW

CHIPTUNING-DPF OFF

Temat Sponsorowany
viewtopic.php?f=73&t=200280

AKTUALNY POBYT LUBLIN-WROCŁAW TEL 733071895

Sprzedam e91 330d LCI-e90 318d-e87 118d 120d-x1 2.0d LCI-e46 330ci
Capaz
 
 
 
Posty: 3323
Dołączenie: 24 Wrz 2011 09:31
Moje BMW: Bylo ich wiele, ostatnia :e60 530d 218KM->289KM 650NM

Aktualnie jest 735iA

Re: INPA

Postprzez piwek » 31 Maj 2012 05:42

:duh: Szanowny kolego może nie pij waleriany bo cię spowalnia .Bez urazy
Oczym ja piszę , o 32 bity :cool2:
Windows Server 2003 Enterprise Edition obsługuje 32 GB pamięci RAM oraz
Windows Server 2003 Datacenter Edition obsługuje 64 GB fizycznej pamięci RAM za pomocą funkcji PAE.
w wersi 64 bity PAE jest nie obsługiwane :search:
co o tym by powiedział Microsoft :cry2:

W odpowiedzi na prośby klientów, Microsoft rozszerzył dostępność tej wsparcia dla 32-bitowej wersji systemu Windows XP Professional oraz wszystkich 32-bitowych wersjach systemu Windows Server 2003.

Windows 2000 Obsługa pamięci. W systemie Windows 2000 Professional i Server, maksymalna ilość pamięci, które mogą być wspierane jest 4 GB (identyczny z systemem Windows NT 4.0, jak opisano w dalszej części tego rozdziału). Jednakże, Windows 2000 Advanced Server obsługuje 8 GB pamięci RAM i Windows 2000 Server Datacenter obsługuje 32 GB pamięci RAM za pomocą funkcji PAE dla-IA 32 rodziny procesorów, począwszy od Intel Pentium Pro i później.

Windows XP Professional i Windows Server 2003 Obsługa pamięci. Maksymalna ilość pamięci, które mogą być obsługiwane w systemie Windows XP Professional i Windows Server 2003 jest także 4 GB. Jednak system Windows Server 2003 Enterprise Edition obsługuje 32 GB pamięci RAM oraz Windows Server 2003 Datacenter Edition obsługuje 64 GB fizycznej pamięci RAM za pomocą funkcji PAE.
:duh:
ps.
Czy to czasem nie jesteś ten o którym myślę, czy to nie szanowny kolega uczył mnie na skype elektroniki i programowania aut BMW , żebym zawsze programował na Prostowniku oraz męczył dup..... (daj emulator tylko dla mnie , moje słowo ważniejsze od pieniędzy , mam oryginała więc nie będę tego sprzedawał ). Jak to ty to napisze oficjalnie żeby inni wiedzieli z ciebie elektronik i jak z koziej du... Worek na mękę , jesteś ciut inteligentniejszy od kury ,po twoich wypowiedziach na skype musiałem wymienić matrycę bo głupie teksty wypaliły badpiksele .Obrażałeś mnie że posiadam rupiecia e39 , że wstydził byś się jeździć takim bo ty masz super auto , że mnie nie stać na takie i takie teksty debil mierzący wartość ludzi modelem i marką auta jakim jeżdżą
Bogacz pier...... a wiesz ,są ludzie co mają kasę I się tym nie szczycą .

Jak to nie ty to sory pomiń ten tekst .
piwek
 
 
 
Posty: 449
Dołączenie: 21 Paź 2007 11:15
Miejscowość: Płock
Moje BMW: E39 3.0D Turing Bisnes , dde.4.0 tuning 235Km

Re: INPA

Postprzez Capaz » 31 Maj 2012 06:59

soiki piwek, ale na skype to my chyba nie rozmawiali.

Co do ram, hyle glowe, za takie info duze piwo sie nalezy. Ale prosze cie, spokojnie podchodz do tematu, zawsze ktos moze czegos nie wiedziec, a jestesmy tu zeby pomagac( to wlasnie robie w 80%, i mam nadzieje ze ty tez)

Pozdrawiam.

Ps. E39 to jedno z lepszych bmw(nawet sam takie mialem) wiec niewiem kto ci takie glupoty naopowiadal...
ZDALNE KODOWANIE PROGRAMOWANIE DIAGNOSTYKA AKTUALIZACJA BMW

CHIPTUNING-DPF OFF

Temat Sponsorowany
viewtopic.php?f=73&t=200280

AKTUALNY POBYT LUBLIN-WROCŁAW TEL 733071895

Sprzedam e91 330d LCI-e90 318d-e87 118d 120d-x1 2.0d LCI-e46 330ci
Capaz
 
 
 
Posty: 3323
Dołączenie: 24 Wrz 2011 09:31
Moje BMW: Bylo ich wiele, ostatnia :e60 530d 218KM->289KM 650NM

Aktualnie jest 735iA

Re: INPA

Postprzez e61 » 31 Maj 2012 07:58

Potwierdzam, Capaz nie ma nawet skype, znam go "troszkę" i na pewno by takich rzeczy nie wypowiedział nawet. Panowie spokojnie, nikt nie jest alfą i omegą... Po to jest forum by się dzielić wiedzą itd.
Awatar użytkownika
e61
 
 
 
Posty: 358
Dołączenie: 13 Kwi 2011 23:54
Miejscowość: Podkarpacie
Moje BMW: e61

Re: INPA

Postprzez M-ka » 31 Maj 2012 08:12

e61 napisał(a):Potwierdzam, Capaz nie ma nawet skype, znam go "troszkę" i na pewno by takich rzeczy nie wypowiedział nawet. Panowie spokojnie, nikt nie jest alfą i omegą... Po to jest forum by się dzielić wiedzą itd.


Dokładnie. Kolega "Capaz" bez interesownie służy pomocą dla kolegów z forum. Dzisiaj nad ranem próbował pomóc postawić na nogi moje DDE po nie udanym programie. I na pewno nie na skype'ie :wink:
Awatar użytkownika
M-ka
 
 
 
Posty: 655
Dołączenie: 24 Lis 2009 22:44
Miejscowość: 71
Moje BMW: e39 530dTA+ M-paq '02 topasblau-powered by GT2260V
e36 318i cabrio '99 cosmoschwarz - powered by Pb

Re: INPA

Postprzez e61 » 31 Maj 2012 08:18

I jak? pokonałeś to DDE? czy dalej nie żyje? Kolega @piwek może pomóc Ci w temacie, poproś go.
Awatar użytkownika
e61
 
 
 
Posty: 358
Dołączenie: 13 Kwi 2011 23:54
Miejscowość: Podkarpacie
Moje BMW: e61

Re: INPA

Postprzez piwek » 31 Maj 2012 09:24

Capaz napisał(a):soiki piwek, ale na skype to my chyba nie rozmawiali.

Co do ram, hyle glowe, za takie info duze piwo sie nalezy. Ale prosze cie, spokojnie podchodz do tematu, zawsze ktos moze czegos nie wiedziec, a jestesmy tu zeby pomagac( to wlasnie robie w 80%, i mam nadzieje ze ty tez)

Pozdrawiam.

Ps. E39 to jedno z lepszych bmw(nawet sam takie mialem) wiec niewiem kto ci takie glupoty naopowiadal...

Ok. spoko ale jeden gość piszący na tym forum pracujący w Hiszpanii doprowadził mnie do rozpaczy ,pokazywał gdzieś na forum swoja brykę ale ok.
Sory :oops:
Jak trzeba postawić DDe4.0 służę pomocą robiłem to kilka razy nieraz ciężko ale się da.
piwek
 
 
 
Posty: 449
Dołączenie: 21 Paź 2007 11:15
Miejscowość: Płock
Moje BMW: E39 3.0D Turing Bisnes , dde.4.0 tuning 235Km

Re: INPA

Postprzez Capaz » 31 Maj 2012 09:29

Przecierz nic sie nie stało.

E61. Składa sie ze mam skype, ale bardzo mało używam ;) mozna przyjąć ze wcale.

Te dde to po obd juz nie pujdzie, tylko na stole( przynajmniej tak mysle)
ZDALNE KODOWANIE PROGRAMOWANIE DIAGNOSTYKA AKTUALIZACJA BMW

CHIPTUNING-DPF OFF

Temat Sponsorowany
viewtopic.php?f=73&t=200280

AKTUALNY POBYT LUBLIN-WROCŁAW TEL 733071895

Sprzedam e91 330d LCI-e90 318d-e87 118d 120d-x1 2.0d LCI-e46 330ci
Capaz
 
 
 
Posty: 3323
Dołączenie: 24 Wrz 2011 09:31
Moje BMW: Bylo ich wiele, ostatnia :e60 530d 218KM->289KM 650NM

Aktualnie jest 735iA

Re: INPA

Postprzez piwek » 31 Maj 2012 09:55

Tak może być ,ale kiedyś męczyłem naprzemian raz dis44 raz winkfp i po pewnym czasie poszło .Jak kiedykolwiek coś takiego się stanie to moja rada nie wyłączać zapłonu auta i męcząc do bólu Az pójdzie.
Bo potem stół i programator pozostanie.
piwek
 
 
 
Posty: 449
Dołączenie: 21 Paź 2007 11:15
Miejscowość: Płock
Moje BMW: E39 3.0D Turing Bisnes , dde.4.0 tuning 235Km

Re: INPA

Postprzez Capaz » 31 Maj 2012 10:11

Kolega mka zapomniał dodac ze prostownik 14A miał. Mysle ze wina tez tego. Tak jak juz mówiłem byle tuner ci to postawi.
ZDALNE KODOWANIE PROGRAMOWANIE DIAGNOSTYKA AKTUALIZACJA BMW

CHIPTUNING-DPF OFF

Temat Sponsorowany
viewtopic.php?f=73&t=200280

AKTUALNY POBYT LUBLIN-WROCŁAW TEL 733071895

Sprzedam e91 330d LCI-e90 318d-e87 118d 120d-x1 2.0d LCI-e46 330ci
Capaz
 
 
 
Posty: 3323
Dołączenie: 24 Wrz 2011 09:31
Moje BMW: Bylo ich wiele, ostatnia :e60 530d 218KM->289KM 650NM

Aktualnie jest 735iA

Re: INPA

Postprzez e61 » 31 Maj 2012 11:28

@Capaz - to podobnie jak ja masz ze skype ;)
No ja też tak męczyłem DDE6 aż wreszcie poszło, fakt że DDE6 to inna sprawa, ale że bym nie przesadził próbowałem ze 100 razy aż się wreszcie udało.

Kolego @piwek do sterownika wpinasz się na stole w piny, czy bezpośrednio w układ - pamięć? Zawsze mnie to ciekawiło, lecz nikt jak pytałem nawet nie naprowadził na właściwą drogę, przymierzam się u siebie do wirusa w dde6 i chciał bym sobie go później zgrać, bo często bawię się np isss i bym go sobie przez przypadek nie zastąpił ori wsadem.
Kiedyś ktoś mi powiedział MPPS do dde6, nie sprawdziłem czy obsługuje, wpiąłem się po obd, to szczęście że nic nie uwaliłem, ale włączyły się same wycieraczki, kierunkowskazy itd.
Awatar użytkownika
e61
 
 
 
Posty: 358
Dołączenie: 13 Kwi 2011 23:54
Miejscowość: Podkarpacie
Moje BMW: e61

PoprzedniaNastępna

Powróć do inpa, ncs, nfs, winkfp, dis, sss

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość