• Reklama

chwile po odpaleniu gasnie

M20 (520i, 525i), M21 (524td), M30 (530i, 535i), M40 (518i), M43 (518g, 518i), M50 (520i, 525i, 525ix), M51 (525td, 525tds), M60/1 (530i), M60/2 (540i),S36, S38 (M5)

Moderatorzy: voshon, Kruk, dani3011

chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 01 Lut 2011 10:27

witam mam problem z bunia na zimnym silniku po odpaleniu pochodzi tak z 5 min i gasnie a ponowny rozruch nic nie daje. Tak za 30-40min znow odpale i cieka znowu tak 5min i historia sie powtarza az do rozgrzania. Co to moze byc??? Dodam ze tydzien stala pod chmurka na mrozie bez odpalania. :? Na gazie bez problemow cieka.
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 01 Lut 2011 11:20

dodam jeszcze ze teraz zaczol sie wyswietlac komunikat ze czujnik oleju jest odlaczony ale swieci sie jak nie chce odpalic. Czujnik jest podlaczony i stan oleju tez ok. :? moze to wina benzyny?
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 01 Lut 2011 20:38

raczej powinien odpalac jesli bylby ten czujnik uszkodzony,moze to czujnik polozenia walu??????? Pomocy!!!
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 02 Lut 2011 09:02

Usterka wykryta i naprawiona. Bunia cieka:)
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez gizmo95 » 02 Lut 2011 11:24

a może kolego napiszesz co było przyczyną
gizmo95
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 19
Dołączenie: 20 Sty 2010 18:49
Moje BMW: bmw525

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 02 Lut 2011 17:07

przyczyna byl czujnik polozenia walu. wystarczylo przeczyscic i odpali ale znow drugi problem!!! Nie chce mi przeloczyc na gaz. myslalem ze gazu moze nie ma i dotankowalem ale nic nie pomoglo :( sprawdzilem bezpieczniki od instalacji lpg (2generacji) i nadal nic:( sprawdzilem dolot czy jest szczelny. filtr powietrza czysty(poprzedni wlasciciel wymienial) co to moze byc?????
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez lecho525 » 03 Lut 2011 02:31

Może przełącznik od gazu padł.Gdzie zakładałeś lpg?
lecho525
 
 
 
Posty: 111
Dołączenie: 15 Gru 2010 23:54
Miejscowość: Radzyń Podlaski - Lublin
Moje BMW: było - E28 525 1983
- E34 525i 1991
będzie?

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 03 Lut 2011 09:06

ja juz kupilem z gazem. Nie wiem tylko ze byl zakladany 5 lat temu w Czestochowie. Autko bylo kupiono z komisu takze w tym miescie i ten koles co ja odkupilem od niego bunie jezdzil nia 13 lat. Moim zdaniem to nie przelacznik tylko cos z parownikiem. Moze membrany juz sa do wymiany. Przelacza sie na gaz tylko jakby brakowalo mu gazu. obroty spadaja tak do 800-700 i zaczyna sie dusic. jakby za malo lpg dostawal.
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez lecho525 » 03 Lut 2011 10:23

Ja tez ostatnio kupiłem od dziadka co jeździł 13lat na bęzynie.Ja mam juz instalację w bagażniku tylko nie ma komu założyć (2gen) :) Spróbuj wymienić filterek od gazu..
lecho525
 
 
 
Posty: 111
Dołączenie: 15 Gru 2010 23:54
Miejscowość: Radzyń Podlaski - Lublin
Moje BMW: było - E28 525 1983
- E34 525i 1991
będzie?

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 03 Lut 2011 11:28

moze i masz racje. jak tylko wyzdrowieje to sprawdze to :) (grypa mnie dopadla)
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez salas89 » 04 Lut 2011 15:30

wymień filterek gazu tak jak kolega sugeruje , a jak to nie pomorze to spójrz czy nie szronieje ci czasem reduktor .
Awatar użytkownika
salas89
 
 
 
Posty: 206
Dołączenie: 05 Sty 2010 00:00
Miejscowość: Gliwice
Moje BMW: E34 520i 1989

Re: chwile po odpaleniu gasnie

Postprzez krychubmwe34 » 04 Lut 2011 18:14

juz patrzalem i nie szronieje. zalatwilem sobie ten filterek juz i parownik :D jutro biore sie za wymiane
Awatar użytkownika
krychubmwe34
 
 
 
Posty: 136
Dołączenie: 08 Gru 2010 11:01
Moje BMW: bmw e30 coupe m40b18


Powróć do E34

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości