• Reklama

[E60] Jak Skasowac Przekroczony Termin Obsługi

czyli jak samemu naprawić swoje BMW - rady tych którzy już to zrobili.

Moderatorzy: mattiss, Nurek

[E60] Jak Skasowac Przekroczony Termin Obsługi

Postprzez e60530i » 22 Sie 2005 18:12

METODA KASOWANIA PRZEKROCZONEGO TERMINU OBSŁUGI !
Image

Przekrec kluczyk na pozycje 2

Trzymaj przycisk kasowania "przebiegu dziennego " tak dlugo zanim wejdziesz do menu serwisu :

Image

Jak juz jestes w menu serwisu zwolnij przycisk kasowania przebiegu dziennego . Teraz naciskajac przycisk kasowania przebiegu dziennego wybierasz obsługę ktora chcesz skasowac :

Masz do wyboru : olej ; klocki przod; klocki tyl; mikrofiltr;swiece;inspekcje;przeglad calosciowy;płyn ;

Image Image

Image Image

Image Image

Image

Po wybraniu przeglodu przytrzymaj przycisk kasowania przebiegu dziennego az do momentu kiedy pokaze sie napis "RESET"

Image

Nastepnie zwolnij przycisk i nacisnik go jeszcze raz potwierdzajac "RESET"

I juz po kłopocie

w e46 i w e39 jest podobnie tylko nie wybierasz sobie tylu obsług- masz do wyboru tylko dwie oil lub inspection
Raz BMW / / / Zawsze BMW Image
Awatar użytkownika
e60530i
 
 
 
Posty: 308
Dołączenie: 05 Mar 2003 23:34
Miejscowość: Wroclaw
Moje BMW: BMW 320i E36,BMW 325i E36,BMW 325i E46,BMW 330xd E46,BMW X5 4,4i E53
BMW E60 530 i 545,BMW E63 M6

Re: Jak Skasowac Przekroczony Termin Obsługi w BMW E60 oraz

Postprzez Sebast - BMW Klub Polska » 29 Sie 2005 10:19

e60530i napisał(a):...w e46 i w e39 jest podobnie tylko nie wybierasz sobie tylu obsług- masz do wyboru tylko dwie oil lub inspection

W E39 przed 2001, napewno nie tak ;) - tylko "tradycyjne" połączenie pinów w gnieździe diagnostycznym.
Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.
Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota RAV4, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XJ600S i Gilera DNA

Stronka
(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)
Sebast - BMW Klub Polska
BMW Klub Polska
BMW Klub Polska
 
Posty: 3565
Dołączenie: 28 Kwi 2004 11:53
Miejscowość: Sosnowiec (Śląskie)
Moje BMW: Dawno temu : E34 524td, obecnie E38 735iL i E46 330i SMG

Postprzez e60530i » 29 Sie 2005 11:22

zas po 2001 kiedy gniazdo diagnostyczne jest w aucie wewnatrz metoda pierwsza zadziala
Raz BMW / / / Zawsze BMW Image
Awatar użytkownika
e60530i
 
 
 
Posty: 308
Dołączenie: 05 Mar 2003 23:34
Miejscowość: Wroclaw
Moje BMW: BMW 320i E36,BMW 325i E36,BMW 325i E46,BMW 330xd E46,BMW X5 4,4i E53
BMW E60 530 i 545,BMW E63 M6

Postprzez e60530i » 02 Sie 2007 10:06

prosze o przesuniencie tematu na pozycje wyzsza ::)
Raz BMW / / / Zawsze BMW Image
Awatar użytkownika
e60530i
 
 
 
Posty: 308
Dołączenie: 05 Mar 2003 23:34
Miejscowość: Wroclaw
Moje BMW: BMW 320i E36,BMW 325i E36,BMW 325i E46,BMW 330xd E46,BMW X5 4,4i E53
BMW E60 530 i 545,BMW E63 M6

Postprzez Michał S. » 03 Sty 2008 01:09

Podłącze się do tematu,

Orientujecie się jak skasować błąd o nieprawidłowym ciśnieniu opon?
Po zmianie na zimówki zawsze muszę jechać 30 km by odwiedzić serwis, mechanik wsiada i zajmuje mu to całe 20 sekund :mrgreen:
Michał S.
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 2
Dołączenie: 03 Sty 2008 01:04
Miejscowość: Łódź / Pabianice

Postprzez PawełH » 03 Sty 2008 14:36

Michał S. napisał(a):Podłącze się do tematu,

Orientujecie się jak skasować błąd o nieprawidłowym ciśnieniu opon?
Po zmianie na zimówki zawsze muszę jechać 30 km by odwiedzić serwis, mechanik wsiada i zajmuje mu to całe 20 sekund :mrgreen:

Ja po każdym sprawdzaniu ciśnienia lub zmianie opon włączam zapłon lub od razu silnik (ja wolę robić to na włączonym silniku, ale nie wolno jechać tylko trzeba stać), wchodzę w vehicle service, wybieram RPA i uruchamiam aktualizację zgodnie z poleceniami. Po uruchomieniu (initialization) można od razu wyjść z funkcji nie czekając na nic i jechać.
PawełH
PawełH
 
 
 
Posty: 1480
Dołączenie: 18 Mar 2007 14:56
Miejscowość: Katowice
Moje BMW: E60 520i 2003

Postprzez Michał S. » 03 Sty 2008 20:25

dzięki :wink:
Michał S.
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 2
Dołączenie: 03 Sty 2008 01:04
Miejscowość: Łódź / Pabianice

Postprzez JPawel77 » 14 Cze 2008 13:22

Witam, co do kasowania bledow, mam auto z 2007 roku i kluczyk wkladam w stacje dokujaca nie ma mowy o przekracaniu :) trzymalem kasowanie przebiegu dziennego ale wchodze tylko w ukryte menu, tzn.nr.nadwozia, rok produkcji, ilosc przepracowanych godzin itd. nie moglem znalezc nigdzie kasowania bledow, prosze o pomoc, pozdrawiam :modlitwa:
JPawel77
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 6
Dołączenie: 05 Lut 2008 16:19
Miejscowość: Lomza

Postprzez Elvishh » 19 Cze 2008 17:13

Witam
Działa tez w E91 tylko ze tez nabrałem sie na opis wyżej podany ,przycisk reset dziennych kilosów ma podwójne zastosowanie
1 menu serwisowe
2 ukryte menu
ale nie da sie wybierać poszczególnych opcji serwisowych (guzikiem do kasowania km dziennych) do skasowania , da sie zrobić inspekcje wszystkiego po kolei , najfajniejsze jest to ze klocki maja 50% a komp wola o zmianę dość ciekawe podejście i zadbanie o to by użytkownik BMW zawsze miał lżejsza kieszeń taki stary slogan.
Elvishh
 
 
 
Posty: 1075
Dołączenie: 14 Gru 2006 13:31
Miejscowość: HH

czujnik hamulców

Postprzez brzoza1988 » 07 Lip 2008 11:30

Witam jestem po wymianie klocków hamulcowych kompouter odliczal mi kilometry i padło na 0 wymieniłem klocki i przejechalem z 20 km i zapalila mi sie kontrolka na desce i wskazuje -190 przeczytałem ten temat i chcac skasowac ten bład wyswietlil mi sie komunikat -25000 do wymiany dodam ze czujnik( bylk tylko na jednym z kół) byl bardzo delikatnie przytarty ale widac juz bylo punkty metlowe.Co mam zrobic zeby to usunac
brzoza1988
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 19
Dołączenie: 15 Sty 2008 21:55
Miejscowość: Łomża

inspekcja klocków

Postprzez Słodek » 15 Lip 2008 20:23

Jestem posiadaczem E61 i mam problem z inspekcją klocków, jak skasować w tym modelu (2005 rok) inspekcję klocków. Postąpiłem zgodnie z instrukcją z Naszego forum (dotyczyła wprawdzie E60) i niestety pokazało mi się na liczniku - 15000 i czerwony servis!!! POMOCY !!!!!!
Słodek
Słodek
 
 
 
Posty: 21
Dołączenie: 12 Lip 2008 14:10
Miejscowość: Ciechocinek
Moje BMW: BMW E61 525 DIESEL

Postprzez Elvishh » 23 Lip 2008 13:20

postępując zgodnie z zaleceniami w/w kasowanie inspekcji kloców przebiega normalnie , aczkolwiek za pierwszym razem wyskoczyło mi -25000km , za drugim razem udało sie (podczas kasowania raz po razie nacisnąłem przycisk kasowania km dziennych),w serii 3 jak wyżej opisałem procedura praktycznie taka sama , i wydaje mi sie ze wszystkie nowsze systemu będą podobnie funkcjonowały.
Elvishh
 
 
 
Posty: 1075
Dołączenie: 14 Gru 2006 13:31
Miejscowość: HH

Re: inspekcja klocków

Postprzez piter71 » 16 Sie 2008 14:40

Słodek napisał(a):Jestem posiadaczem E61 i mam problem z inspekcją klocków, jak skasować w tym modelu (2005 rok) inspekcję klocków. Postąpiłem zgodnie z instrukcją z Naszego forum (dotyczyła wprawdzie E60) i niestety pokazało mi się na liczniku - 15000 i czerwony servis!!! POMOCY !!!!!!


jak nie wymienisz czujników przy klockach to kasowanie nic ci nie da!! po to właśnie jest komputer... :) pozdro
piter71
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 1
Dołączenie: 09 Sie 2008 10:54
Miejscowość: Kalisz

Postprzez Dolex » 23 Sie 2008 21:36

JPawel77 napisał(a):Witam, co do kasowania bledow, mam auto z 2007 roku i kluczyk wkladam w stacje dokujaca nie ma mowy o przekracaniu :) trzymalem kasowanie przebiegu dziennego ale wchodze tylko w ukryte menu, tzn.nr.nadwozia, rok produkcji, ilosc przepracowanych godzin itd. nie moglem znalezc nigdzie kasowania bledow, prosze o pomoc, pozdrawiam :modlitwa:


Ja mam tak samo i nie mogę wykasować komunikatów .
Jest ktoś komu to się udało :modlitwa:
Dolex
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 8
Dołączenie: 08 Lip 2007 08:45
Miejscowość: Kaszuby

Postprzez Dolex » 28 Sie 2008 12:59

Piter71 Już wiem jak wykasować serwis u nas .
Pozycja druga kluczyka jest jak wcisniesz przycisk STRAT/STOP bez hamulca :twisted:
Ja już mam wykasowane szystko :)
Dolex
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 8
Dołączenie: 08 Lip 2007 08:45
Miejscowość: Kaszuby

Następna

Powróć do Zrób to sam - gotowe recepty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: datajan oraz 10 gości