AWARIA... POMOCY... NIE CHCE ODPALIĆ...

M47 (520d), M51 (525td, 525tds), M52 (520i, 523i, 528i), M52TU (520i, 523i, 528i), M54 (520i, 525i, 530i), M57 (525d, 530d), M62 (535i, 540i), S62 (M5)

Moderatorzy: trzastek, voshon, dani3011, Kruk

AWARIA... POMOCY... NIE CHCE ODPALIĆ...

Postprzez qweert » 05 Cze 2005 15:22

mam bmw e39 535i automat z 97 roku . otóż przez cały dzień normalnie jeździłem , odstawiłem samochód na chwile , po godzinie próbuje odpalić a rozrusznik nawet nie drgnie. Pomyślałem że może akumulator więc ładowałem , próbowałem wszelkich sposobó łącznie ze zmianą akumulatora , ale bez skutecznie. Kiedyś jak miałem rozładowny to chcąc odpalić rozrusznik nie krecił i słyszalne było takie charakterystyczne "pykanie" , a teraz nawet tego nie ma. Jestem zdesperowany , nie wiem co to może być , a do serwisu mam 100km. bardzo prosze o pomoc , jeśłi ktoś nie potrafi mi pomóc za pośrednictwem internetu to prosze o zostawić numer a sie skontaktuje...
Ostatnio edytowany przez qweert, 05 Cze 2005 15:37, edytowano w sumie 1 raz
qweert
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 14
Dołączenie: 05 Cze 2005 15:19
Miejscowość: Tczew

Postprzez zmrol » 05 Cze 2005 15:32

cześć,

to co mi przyszło na myśl.
Sprawdałeś bezpieczniki.
Mój kolega miał w Mercedesie taki problem, że kawałek obudowy rozrusznika się ukruszył i wpadł pomiędzy zębatkę rozrusznika a koło zamachowe i to wszystko zablokował. Niby drobnostka, ale wyglądało na poważną awarie.

3m sie

Zmrol
zmrol
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 9
Dołączenie: 02 Cze 2005 09:55
Miejscowość: Warszawa

Postprzez qweert » 05 Cze 2005 15:39

bezpieczniki oczywiście sprawdziłem , wydaje mi się że tu jest coś elektroniką , ale moge sie mylić. Co to może być ???
qweert
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 14
Dołączenie: 05 Cze 2005 15:19
Miejscowość: Tczew

Postprzez Radek540V8 » 05 Cze 2005 15:46

Ja stawiam na EWS (fabryczny immobilaizer) spróbuj odpalic z zapasowych kluczyków jezeli to nie pomoze to chyba podłączenie pod kompa i to w serwisie zostaje.
Awatar użytkownika
Radek540V8
 
 
 
Posty: 629
Dołączenie: 09 Gru 2004 17:52
Miejscowość: Łódzkie
Moje BMW: M540i 268#797 6 biegów Manual M62B46

Postprzez qweert » 05 Cze 2005 15:55

zapasowych nie mam , chciałbym żeby serwis tu juz była ostateczność. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł , co to może być ?
qweert
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 14
Dołączenie: 05 Cze 2005 15:19
Miejscowość: Tczew

Postprzez MArcin 850i » 05 Cze 2005 16:02

Radek540V8 napisał(a):Ja stawiam na EWS (fabryczny immobilaizer) spróbuj odpalic z zapasowych kluczyków jezeli to nie pomoze to chyba podłączenie pod kompa i to w serwisie zostaje.


Dokladnie zgadzam sie to mi wyglada na immobiliser
MArcin 850i
 
 
 
Posty: 2102
Dołączenie: 28 Kwi 2005 17:57
Miejscowość: WSC

Postprzez niew » 05 Cze 2005 16:16

My mieliśmy kiedyś problem bo bateria w pilocie sie wyładowała...Włóż nową może pomoże...
Poszukujemy tunerów !!
Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe
Image
Randki: dates
niew
 
 
 
Posty: 1281
Dołączenie: 01 Paź 2004 13:39
Miejscowość: Warszawa

Postprzez qweert » 05 Cze 2005 16:20

no ale to jest akumulatorek , który sie ładuje gdy jest w stacyjce więc jak mógł sie rozładować ? raczej to wykluczam.... Najchętniej pojechałbym do serwisu ale mam ponad 100km i musiałbym organizować lawete. Może da się jakoś awaryjnie odpalić samochód ? Tylko po to żebym dojechał.
qweert
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 14
Dołączenie: 05 Cze 2005 15:19
Miejscowość: Tczew

Postprzez ziut » 05 Cze 2005 16:25

a auto na popych odpala??moze padl rozrusznik i juz!
ziut
 
 
 
Posty: 193
Dołączenie: 29 Kwi 2005 09:47
Miejscowość: Kraków

Postprzez qweert » 05 Cze 2005 16:29

no to jest automat więc na popych nie odpali.....;/
qweert
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 14
Dołączenie: 05 Cze 2005 15:19
Miejscowość: Tczew

Postprzez ozzy » 05 Cze 2005 16:50

qweert napisał(a):no ale to jest akumulatorek , który sie ładuje gdy jest w stacyjce więc jak mógł sie rozładować ? raczej to wykluczam.... Najchętniej pojechałbym do serwisu ale mam ponad 100km i musiałbym organizować lawete. Może da się jakoś awaryjnie odpalić samochód ? Tylko po to żebym dojechał.

Mogłeś go położyć na głośniku i się rozmagnezował czego skutkiem jest jego rozkodowanie.....
Jak Ci sie "tylko" rozkodował to pół biedy-gorzej by było jakby Ci siadł immo tak jak mnie się to zdarzyło chyba z dwa lata temu.
SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))


BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!
ozzy
 
 
 
Posty: 541
Dołączenie: 21 Lut 2004 22:01
Miejscowość: krk

Postprzez qweert » 05 Cze 2005 16:57

wydaje mi sie że kluczyk jest sprawny , co do immobilaizera to na czym polega awaria ? Czy da się jakoś awaryjnie odpalić żebym dojechał chociarz do serwisu ?
qweert
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
Zanim zapytasz - POSZUKAJ!
 
Posty: 14
Dołączenie: 05 Cze 2005 15:19
Miejscowość: Tczew

Postprzez ozzy » 05 Cze 2005 17:07

W moim przypadku awariia immobilizera(mała prostokątna kostka) polegała na tym ,że nie chciał on czytać kodu z kluczyka- poprostu padł,nie działał a dlaczego to nie wiem do dnia dzisiejszego. Jeżeli masz to samo nie ma żadnej możliwości żeby odpalić auto jakimś domowym sposobem- zostaje tylko laweta :?.
SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))


BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!
ozzy
 
 
 
Posty: 541
Dołączenie: 21 Lut 2004 22:01
Miejscowość: krk

Postprzez LukaszPL » 05 Cze 2005 17:19

Odlacz akumulator na jakis czas moze to pomoze :think:
Awatar użytkownika
LukaszPL
 
 
 
Posty: 2664
Dołączenie: 23 Mar 2004 05:10
Miejscowość: kiedys Krosno, teraz New Jersey

Postprzez kaktooz » 05 Cze 2005 17:47

LukaszPL napisał(a):Odlacz akumulator na jakis czas moze to pomoze :think:


Też chciałem o tym wspomnieć. 15 - 30 minut powinno wystarczyć. Jeśli po włożeniu nadal nie odpali to chyba pozostaje laweta.
Image
kaktooz
 
 
 
Posty: 215
Dołączenie: 27 Mar 2005 23:08
Miejscowość: Warszawa
Moje BMW: E38 730iLA 1995

Następna

Powróć do E39

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kamil_111 oraz 19 gości