1. Zdjać schowek po stronie pasażera (dwa klipsiki z tyłu + paseczki przytrzymujące).
2. Zdjąć górną osłone nad schowkiem (ten plastik na którym jest lampka od schowka (3-4 śruby krzyzakowe)
3. Odkręcić boczną wykładzinę na tunelu (1 duża śruba krzyżakowa)
4. Teraz odkręć dysze nawiewu na nogi pasażera (2 śruby w okolicy pręta na którym opiera się schowek)
5. Zostało Ci jeszcze 5 śrób gwiaździstych do odkręcenia pokrywy filtra. Pokrywa jest właśnie pod tym boczkiem na tunelu, coś go juz odkręcił. Łatwo jazauważysz jest to czarna skrzyneczka w narożnikach ma śwspomniane śróby. Gdy odkręcisz tą pokrywę łapiesz za wystające "ucho" od filtra i wyciącasz go. Tylko ostrożniem bo strasznie się z niego kurzy
Jest to robota na 15 minut. Jeśłi czegos nie załapałeś, to pytaj śmiało.
Samochody z klimą mają z reguły filtry większe niż te bez klimy, w autach z klima nawiew na nogi jest bardziej rozbudowany. Ja nie mam klimy, ale mam potężny mikrofiltr i duze nawiewy na nogi (taka wersja). W sklepie się dziwią, jak proszę o filtr, pytają się czy mam klimę, mówie że nie, i wciskają mi jakiś malutki filterek, który absolutnie nie pasuje do mojej piątki. Cena tego filtra to 100 zł. Trochę sporo, ale jaka świeżość w samochodzie, no i szyby nie parują...