daro_mayday napisał(a):generalnie postawienie dis'a nie jest skomplikowane tylko potrzeba checi i cierpliwosci.
Święte słowa !!!Moderator: nerwus
daro_mayday napisał(a):generalnie postawienie dis'a nie jest skomplikowane tylko potrzeba checi i cierpliwosci.
Święte słowa !!!

daro_mayday napisał(a): aha dla sprostowania: do 98 ads po 98 inpa czy tak?

daro_mayday napisał(a):witam jeszcze raz.
jak sie sprawa ma z dostepnoscia do ftp?
raf328 nie odpisuje na pw.
hmm....
moglby ktos pomoc?
pozdrawiam.

greg38 napisał(a):nie wiem jak sie dalo, ale udalo mi sie odpalic V53 a V44easy nie. Na aucie dziala super. Tylko we V53 nie ma progmana, da sie doinstalowac z V44 wtedy?
I nie ma ktos na rapida SSS?
Pozdr.

nerwus napisał(a):....
Wszelkie interfejsy na Motorola MC33199, itp to podrobki BMW OBD. Wliczajac interfejs carsoft (bez klucza sprzetowego wewnatrz). Nadaja sie do diagnozy bledow (INPA), ale nie do kodowania ze wzgledu na brak wykrywania zmian sygnalu Ignition.

99% aut z okraglym 20 pinowym zlaczem wymaga intefejsu ADS (sprawdzic czy pin nr. 15 jest obecny).
Nadaja sie do diagnozy bledow (INPA), ale nie do kodowania ze wzgledu na brak wykrywania zmian sygnalu Ignition

e46 napisał(a):99% aut z okraglym 20 pinowym zlaczem wymaga intefejsu ADS (sprawdzic czy pin nr. 15 jest obecny).
Z tym sie nie zgodze, gdyz e46 spokojnie chodzi w calosci na obd
Nadaja sie do diagnozy bledow (INPA), ale nie do kodowania ze wzgledu na brak wykrywania zmian sygnalu Ignition
sylwekk napisał(a):nerwus napisał(a):....
Wszelkie interfejsy na Motorola MC33199, itp to podrobki BMW OBD. Wliczajac interfejs carsoft (bez klucza sprzetowego wewnatrz). Nadaja sie do diagnozy bledow (INPA), ale nie do kodowania ze wzgledu na brak wykrywania zmian sygnalu Ignition.
Jedna uwaga - kodowanie za pomocą NCS-a nie wymaga Ignition

sylwekk napisał(a):Testowałem z moim e38 725 TDS z 97 roku. Okrągłe złącze ale protokół raczej OBD2 (prosty interfejs od Viakena pod Carsoft 6.1.4). Kodowałem licznik (IKE) po uszkodzeniu a potem jeszcze dodatkowo Car Memory.

Przeczytaj to zdanie jeszcze raz. Dotyczylo ono okraglego zlacza a E46 ma zlacze OBDII.
Mowisz o ADS bez ignition czy OBD? Z jakim autem sprawdzales?
" idea mostkowania K z +ign, jednakże u mnie i u znajomych TO DZIAŁA i mozna za pomocą tak zrobioonego fejsu uzywać PROGMAN'a z easyDIS, co do reszty się nie wypowiadam. Chyba ze ja mam jakis "złoty" interfejs nie na motoroli, ale - to interfejs od carsofta z alledrogo!
Powróć do inpa, ncs, nfs, winkfp, dis, sss
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości