Moderatorzy: trzastek, voshon, Kruk, dani3011

daski1978 napisał(a):Kiedy szukałem 530d dla siebie, pytałem w kilku warsztatach speców od bmw i wszyscy mi odradzili automat do tego modelu. Opinie na forach to potwierdziły. Podobno wsadzali skrzynie z GM i nie był to udany produkt. Dlatego wybór padł na manuala. Do tej pory żadnych kłopotów i nie puchnie mi noga haha. Ale jeśli chodzi o wygodę to normalne że automat. Nie wiem jak ze spalaniem, tylko słyszałem że manual trochę mniej pali

dani3011czapla napisał(a):To ze jakiś artysta zakupił automat i zamielił nie swiadczy o tym że wszyscy tak robia.
dani3011czapla napisał(a):trzymaj sobie to sprzęgło aż ci noga zapuchnie
KamillOdh napisał(a):Zakup zadbanego auta to podstawa, jak się uda zakupić dobry egzemplarz to niezależnie od skrzyni i innych elementów wyposażenia auta nic się nie będzie psuło, a jak się kupi szrota to nawet jakby to był czołg to będzie się psuć bo będzie zakatowany.

daski1978 napisał(a):Kiedy szukałem 530d dla siebie, pytałem w kilku warsztatach speców od bmw i wszyscy mi odradzili automat do tego modelu. Opinie na forach to potwierdziły. Podobno wsadzali skrzynie z GM i nie był to udany produkt.

Miklik napisał(a):Większość pań - podobnie jak panowie w apaszkach - woli automaty.

mmw napisał(a):Daj spokój chłopakowi. Niektórzy jakoś się muszą dowartościować jak mają kompleksy męskości, to można i skrzynią manualną.
HugoEmPe napisał(a):Miklik napisał(a):
Większość pań - podobnie jak panowie w apaszkach - woli automaty.
Wszyscy murzyni mają fiuty po kolana, BMW jeżdżą sami łysi dresiarze, a wszystkie blondynki są tępe jak but. Amen.

dentysta1 napisał(a):Ponieważ założyłem ten temat i jak na wstępie pisałem sprzedałem swoje e46 330xi która była z manulaną skrzynią biegów, powiem tak uważam że ten samochód to prawie ideał, po prostu super, zawsze miałem manuala i nigdy nie miałem problemów ze zmianą biegów, czy tym że mnie noga boli.......ale żona posiada volvo s60 2.5T w automacie i powiem szczerze ,że jest to wygoda, naprawdę wygoda na co dzień, oczywiście moja Bunia dawała mi więcej frajdy przy ostrej jeździe (redukcja, ciągnięcie do granic możliwości) z tym że ile jeździ się w ten sposób. Może robię się stary i bardziej zależy mi na wygodzie dlatego składam się ku automatowi, przypuszczam że automat w BMW będzie jeszcze lepszy niż w Volvo więc to dodatkowy plus, boję się tylko tego że automat może nagle paść i trzeba lawetę, z manualem raczej takich problemów nie ma, czuć że sprzeglo się kończy czy dwumasa jest do wymiany, a tak przy okazji w mojej Buni wymieniałem sprzegło+dwumase i zapłaciłem wraz z robocizną 2300, więc to też nie mało.
Miklik napisał(a):Większość pań - podobnie jak panowie w apaszkach - woli automaty.

Użytkownicy przeglądający to forum: bmw 528, danielxc717 oraz 18 gości